Elkeserítő: csak a száraz meder fogadta a fotóst hazánk egyik népszerű tavának helyén

Szomorú fotók készültek a Vekeri-tó kiszáradt medréről.

Download (1)

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kiszáradt a Debrecen közelében található Vekeri-tó a csapadékhiány miatt. A szomorú látványról az MTI fotósa, Czeglédi Zsolt készített fotókat 2022. július 4-én.

A Vekeri-tó egyébként normál körülmények között a debreceni Erdőspuszták egyik legnépszerűbb helye, mely a nagyvárosból busszal, autóval és kerékpárral is elérhető. Az erre kanyargó Panoráma út további látnivalók elérésére vezeti a túrázókat. Vadregényes úton juthatunk el ugyanis egyebek mellett a bánki arborétumhoz, valamint a fancsikai tavakhoz - írja a tóról a Debrecen.hu.

A 24.hu felhívta a figyelmet, hogy a súlyos szárazság más tavainkat sem kímélte: kiszáradt a bicsérdi tó is, a Dunántúl kedvelt horgásztava. A bejegyzett bicsérdi vízfolyás több mint 10 kilométeres szakasza kiszáradt, és a horgásztóba két éve nem folyik víz. A horgásztó a helyi közösségi rendezvények helyszíne volt, horgászbüfét, szökőkútrendszert és egyéb látványosságot működtettek a környékén, így nagy veszteséget jelent a kiszáradása - írták.

Fotók: MTI/Czeglédi Zsolt

3400 éves város bukkant elő a tóból: a súlyos szárazság fedte fel az ősi helyet

Mintegy 3400 évvel ezelőtt a Tigris folyó partján feküdhetett az a város, amelynek a maradványait egy német és kurd régészekből álló csoport tárta fel.

Ezt is szeretjük