Emberek élnek a házban, amin keresztülmegy egy vonat: állítólag nem zavarja őket

A nem mindennapi vasút Kínában található.

Vasút Kínában
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A kínai Csungking városában 2005 óta működik egy gyorsvasút, ami egyáltalán nem mondható hétköznapinak. Útvonala nagyon változatos, hiszen nemcsak városi környezeten halad át, hanem a természetben, egy folyó mentén és a hegyvidéken is. Ráadásul a 2-es vonal egyik megállója egy 19 emeletes lakóház kellős közepén van, ugyanis a vonat keresztülmegy a házon.

A Liziba nevű állomás a hatodik és a nyolcadik emelet között kapott helyet, és speciális zajvédelmi rendszerrel látták el, hogy az ott élők a lehető legkevesebbet érzékeljék a szerelvény által keltett robajból. A kínai állami médiában nyilatkozó lakók szerint nincs okuk panaszra, nem zavarók számukra a körülmények.

Képeken a házon áthaladó vasút Kínában

A zaj- és rázkódásmentesség állítólag azért lehetséges a házban, mert az állomást nem utólag vájták bele: az épülettel együtt készült, és a szerkezetet eleve úgy tervezték meg, hogy azon átmegy majd a vonat. Nézd meg fotókon a különleges objektumot!

Mintha a hegy oldalára ragasztották volna: a kínai Függőkolostort lehetetlen magasságban építették

A kínai Függőkolostort különleges helyre építették.

Elolvasom

Játssz a Heineken kódokkal és nyerj!

Vásárolj promóciós csomagolású Heineken terméket, töltsd fel a kupakban vagy a nyitófülön található kódot és nyerj 4 fős amszterdami utazást vagy legyen tiéd a Heineken ajándékok egyike! Növeld a nyerési esélyed és játssz velünk 2024. július 17-ig!

Advertisement

Promóció

Ezt is szeretjük