Súlyos mérgezés érte a Városligeti-tavat: az anyag emberre is veszélyes lehet

A mérgezés miatt sajnos a tó teljes halállománya elpusztult.

városliget

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Városliget és a benne található tó mindig is fontos része volt a fővárosnak, sokan járnak oda kirándulni, pihenni és kutyát sétáltatni. Szerdán azonban nem várt esemény történt itt: súlyos mérgezés érte a tó vizét, ennek következtében pedig a teljes halállomány elpusztult.

Az Euronews információi szerint a mérgezés két tó halait is érintette, hiszen nemcsak a Városligetben élő állatok pusztultak el, hanem a margitszigeti japánkertből is ide mentették át a halakat néhány nappal ezelőtt tisztítási munkák miatt.

Emberre is veszélyes lehet a tó vize

Az eddigi információk szerint sajnos az összes hal elpusztult, ezeket szerdán kezdték el kiemelni a vízből. A mérgezést néhány teknős túlélte, azonban nem lehet egyelőre tudni, milyen állapotban vannak. A halak pusztulása azért is nagy baj, mert a margitszigeti japánkert kertészeinek fő célja volt, és nagy kihívást jelentett a halak megmentése, három napig tartott, amíg egyesével kifogták őket a vízből, mielőtt átszállították volna a Városligetbe. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Az ismeretlen eredetű méreg szerdán került a vízbe, a szakemberek folyamatosan vizsgálják, mi és ki okozhatta a hatalmas kárt. Arra is felhívták a figyelmet, hogy a tó vize és a haltetemek állatokra és emberekre is veszélyesek lehetnek, ezért kérnek mindenkit, hogy vigyázzanak, ne érjenek a halakhoz vagy a vízhez, a gyerekek ne menjenek közel hozzá, és a kutyákat is csak pórázon sétáltassa mindenki a közelében.

Százszor láttad, de a történetét is tudod? A városligeti Vajdahunyad vára

Az emberek szeretnek ott sétálni, de sokan nem tudják, hol is vannak, mit is látnak éppen.

(Borítókép forrása: MTI/Illyés Tibor)

Ezt is szeretjük