Egyre szebb lesz a Városliget: mutatjuk, hol tart most a felújítás
Tovább nő a zöldfelület aránya a Ligetben, már törik fel az aszfaltot.

Az Olof Palme sétány szűkítésével közel 5000 m2 zöldfelületet ka
beauty and style
Top olvasott cikkek

Újabb 5000 négyzetméternyi zöldfelületet adnak vissza a parknak a megkezdődött beton- és aszfaltfeltörések második szakaszának eredményeként - jelentette be Gyorgyevics Benedek, a Liget Budapest Projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatója. A teljes park felújítása során további több ezer négyzetmétert fognak visszazöldíteni a ligeti betonutak rovására.

A kert- és tájépítészeti programnak köszönhetően a Városliget leromlott növényállománya több ütemben teljesen megújul, és a Liget zöldfelületi aránya 60%-ról 65%-ra nő. Az átfogó projekt keretében tavalyi év végén 124 új egészséges és ligethonos fát ültettek el, mások mellett platánok, nyugati ostorfák, európai bükkök, kocsányos tölgyek kaptak új otthont a parkban. Eddig már 70 ezer négyzetméter zöldfelület újult meg.

Így áll most a fejlesztés

- A parkfejlesztés eddigi eredményeinek köszönhetően a közönség már birtokba vehette a megújított Vakok kertjét, a környező iskolák igényei szerint kialakított ifjúsági sportpályákat, a városligeti kutyás élményparkot, ami ötezer négyzetméterrel növelte a park zöldfelületét, illetve a főváros egyik legnagyobb, 13 ezer négyzetméteres játszóterét, ahol már több mint 80 ezer család fordult meg - mondta a vezérigazgató.

Beszámolt róla, hogy a parkban lévő, az elmúlt évtizedekben a zöldfelületet rovására megnövekedett beton- és aszfaltfelületek csökkentésének első lépésként az indokolatlanul széles, 14 méter szélességű Olof Palme sétány útburkolatát szűkítik le 6 méterre, így közel 5000 négyzetméternyi zöldfelületet adnak vissza a parknak. A gyalogos és kerékpáros közlekedés a kivitelezés ideje alatt végig biztosított marad.

Fotók: Józsa Dénes

Ezt is szeretjük