Gorillának mutatja magát a varjú: mégsem vidám az oka a szakértő szerint
Bár a látvány merőben szokatlan, a varjak gyakran csinálnak ilyesmit.

varju
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy járókelő furcsa dolgot vett videóra a napokban a japán Nagoja városban. A pár másodperces felvételen egy fekete varjú látható, aki pontosan úgy pózol, akár egy gorilla.

Merthogy a lábai egyáltalán nem látszanak, szemből pedig úgy fest, mint aki a szárnyain támaszkodik, és így halad előre az aszfalton. Miután a videó nyilvánosságra került, az internetezők fantáziája persze rögtön beindult, hiszen az ember nem találkozik mindennap ilyesmivel.

Betegségre utal a varjú viselkedése

A találgatásoknak Kaeli Swift, hivatásos varjúviselkedés-kutató és a varjúfélékkel foglalkozó Corvid Research blog szerzője szerint nincs szó szórakoztatásról, hanem az állat valószínűleg beteg. - Ha jól megnézzük a mellkasát, jól látszik, hogy inkább V-alakú, mint kerek, ami kóros alultápláltságot jelez.

Az alultáplált, beteg madarak szárnya gyakran lekonyul, ezért hasonlíthat testtartásuk a gorillák testtartásához. Míg a csukott száj és az előreszegett fej napozásra utal. A betegség ugyanis nem zárja ki a madarak napfény iránti igényét.

A lábai megvannak, a farka nem biztos

A szakértő azt is elmondta, hogy kóros soványsága ellenére a varjú nem vesztette el lábait, a farktollára ugyanakkor ez nem feltétlenül igaz. - Gyakori, hogy miközben menekülnek a ragadózok elől, elveszítik farktollukat, de a felvétel túl homályos ahhoz, hogy ezt biztosra állíthassuk. Ahogy a szárnytartás sem egyértelmű, hiszen, mint mondtam, gyengeséget és napozást is jelenthet.

A cikk az ajánló után folytatódik

Elgondolkodtató lehet, hogy miért adja valaki a fejét éppen a varjak tanulmányozására, ám Swift szerint az emberek félreismerik őket. - A varjak figyelemre méltó élőlények, intelligenciájuk majdhogynem azonos az emberszabásúakéval, az agyuk mégis teljesen másképp működik. 

Ezt is szeretjük