9 cuki tollgombóc, ami a te kertedet is meglátogatja idén: a leggyakoribb madarak itthon

A tavasszal együtt a madárcsicsergős reggelek is megérkeznek. Mutatjuk, ki dalol az ablakod alatt!

Tavaszi énekesmadarak
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A madarak csicsergését hallgatni a reggeli kávé kortyolgatása közben felébresztheti a bennünk rejlő kíváncsiságot: kihez tartozik ez az angyali, vagy éppen fülsüketítő hang? Bár az időjárás egyelőre még a bolondját járatja velünk, márciusban már megjelennek az első énekesmadarak a kertekben.

A téli madáretető lelkes látogatói vagy a távoli, meleg országokból visszatérő fellépők nemcsak hangjukkal, de látványukkal is színesítik a kertet. A madarak jelzik a tavasz beköszöntét, azonban a zord időben nem biztos, hogy elegendő táplálékot találnak. Az etetőket ne tömd túl, de némi eleséget hagyhatsz a koncertekért cserébe.

Képek: Getty Images Hungary.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban a cancel culture, azaz az eltörléskultúra került terítékre. Mikor született meg, és mit jelent a cancel culture kifejezés? Miért veszélyes jelenség? Kik azok a híres személyek, akik érintettek? Honnan tudjuk, hogy valósak-e az ellenük felhozott vádak? Hogyan befolyásolja az eltörléskultúra a stand up comedy műfaját?

Promóció

Ezt is szeretjük