Erőteljes fotó az utolsó vadászlányok egyikéről: már csak tízen vannak Mongóliában

Egy német fotósnak sikerült megörökítenie a mindössze tíz vadászlány egyikét Mongóliában.

sas -cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Leo Thomas azért utazott az ország nyugati részén található Altaj-hegység vidékére, hogy megörökítse a mongolok izgalmas kultúráját, beleértve a vadászatot is. A hegyek közt élő nomád közösség tagjai még mindig ápolják az ősi solymászat hagyományát, mely évezredek óta apáról fiúra száll, és ritkábban, de lányok is hódolnak neki.

A solymászat lényege, hogy a zsákmányt - ami általában róka vagy nyúl - beidomított ragadozómadár fogja el. Ennek nem feltétlenül kell sólyomnak lennie, Mongóliában például sassal vadásznak.

Manapság mintegy háromszázan űzik a vadászatot, túlnyomó többségében férfiak, Thomasnak azonban volt szerencséje találkozni a ma élő tíz női vadász egyikével. A Zamanbol nevű fiatal lány kazah származású, és hét közben ugyanúgy iskolába jár a legközelebbi városban, mint vele egykorú társai. Hétvégente azonban 26 éves bátyjával, Barzabaival gyakorolja a vadászatot.

A kép egy igen erőteljes pillanatban, lóháton kapja el Zamanbolt, melyen hűséges társa, a sas is szerepel. Zamanbolt és a sast roppant erős kötelék fűzi egymáshoz, és ez szükséges is a vadászat sikeres kimeneteléhez. 

A cikk az ajánló után folytatódik

A népes követőtáborral rendelkező fotós Instagramján további gyönyörű képek találhatók, amelyek Mongólia ősi, tradicionális oldalát mutatják be.

Gyönyörű fotók nőkről, ahogyan még nem láttad őket

A képek nem csupán a nők szépségét, de sokszínűségét is bemutatják a világ minden tájáról.

(Borítókép forrása: Getty Images)

Ezt is szeretjük