Hova tedd a kutyát, ha utazol? A legjobb megoldás háziállatnak és gazdinak

Folyamatosan bővülnek az állatbarát szolgáltatások a turisztika területén is.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Egyre népszerűbb a kutyás üdülés és utazás, és már a háziállattal rendelkező vendégek negyede utazik rendszeresen kedvencével. A közös vakáció hátterében rendszerint az áll, hogy nincs kire hagyni az állatot.

A vendégek jellemzően alig néhány ezer forinttal költenek többet kutyás nyaralás esetén, de a szállásadók jó része felárat sem kér a négylábú szállóvendég után. Az utazók összességében úgy látják, az állatbarát lehetőségek évről évre bővülnek.

Csak a kutyával utaznak az emberek

A háziállatot tartó vendégek negyede rendszeresen vagy alkalomszerűen kedvencével nyaral, további 17%, bár még nem tette, tervezi, hogy egyszer majd magával viszi kisállatát is. Ez derült ki a Szallas.hu legfrissebb felméréséből. A kutatás szerint a leggyakrabban kutyát vagy macskát tartanak a gazdik, olykor a kettőt akár együtt is. Ugyanakkor az utazás csak a kutyák kiváltsága, más háziállat nem kíséri el a gazdit a pihenésre.

Ha otthon marad, ez az oka

Eltérnek a vélemények, hogy ki miért nem tudja vagy akarja otthon hagyni a család kedvencét, de a többség szerint a négylábúaknak is jár a nyaralás. Mészáros Judit marketingigazgató szerint a vendégek csaknem harmada azért nem hagyja otthon a kedvencét, mert nem tudja kire bízni, és nem akar szívességet kérni, illetve terhet róni másra. A felmérés adatai alapján további 15% úgy gondolja, hogy mind a kisállat, mind a gazdája számára lelki problémát jelentene a külön töltött idő.

Óriásira nőtt a kutya, de ő nem vette észre: majdnem agyonnyomta a gazdit

Nézegess képeket!

Elolvasom

Csekély többletkiadást jelent a közös utazás

Most tízből nyolc vendég felárat fizet, ha kisállattal vakációzik, egyre több helyen éjszakázhatnak azonban ingyen a négylábúak. Egy-két kirívó esettől eltekintve az utazók zöme szerint csupán néhány ezer forint pluszt jelent, ha a házi kedvenc is velük utazik. Ugyan még gyerekcipőben jár a kutyabarát megoldások terjedése, egyre több helyen elfogadóak a szállásadók. Az állattartó vendégek 20%-a nagyra értékelné, ha kertkapcsolatos szállásra vihetné a háziállatot, 10%-uk pedig kutyafuttatónak is örülne.

A cikk az ajánló után folytatódik

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Nem minden szállástípus kedvez a gazdiknak

A kutyás vendégek általában apartmant, panziót vagy vendégházat választanak, de négyből egy gazdi hotelben, szállodában is komfortosan érzi magát kedvencével. Főleg biztonsági szempontokat mérlegelnek, amikor szállástípus mellett döntenek. Az alaposabbak azt is figyelembe veszik, hogy a környéken akad-e kutyabarát strand, illetve vendéglátóegység. Az eddigi tapasztalatok alapján Magyarországon meglehetősen korlátozott az állatbarát éttermek száma. Fontos azonban felhívni az emberek figyelmét a felelős állattartásra és az állatbarát magatartásra. 

Ezt is szeretjük