Furcsa bosszút állt egy képviselőjelölt: elbontatta a kampány alatt épített utat
Ukrajnában egészen furcsa dolgok történnek, számol be egy helyi lap.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy ukrán képviselőjelölt elbontatta azt az utat, melyet a kampány ideje alatt építtetett, mert a választáson ellenfele nyert - hozta nyilvánosságra kedden egy ukrán internetes kiadvány.

A texty.org.ua szerint az eset a nyugat-ukrajnai Vinnyica megye egyik településén történt, ahol az október 28-án megtartott parlamenti választáson független jelöltként induló, ám közismerten a kormányzó Régiók Pártjához kötődő helyi üzletembert, Petro Jurcsisint legyőzte Mikola Katyerincsuk, a Julija Timosenko volt kormányfőt támogató Egyesült Ellenzék-Batykivscsina egyéni jelöltje. Jurcsisin a választási kampány idején Ribcsinci faluban építtetett egy új közutat.

Út helyett föld

Amint nyilvánosságra kerültek az eredmények, melyek alapján jócskán alulmaradt - csaknem 50 ezer szavazattal kapott kevesebbet, mint ellenzéki ellenfele -, utasította az építőmunkásokat, hogy munkagépekkel rombolják le az utat.

A hír szerint most felszántott föld van a faluban az út helyén. Az üzletembernek tejfeldolgozó üzeme és patikahálózata van, és az egyik legnagyobb földbérlő a környéken.

A helybeli gazdákat az út elpusztítása után most még azzal is riogatja, hogy a tejet az eddiginél alacsonyabb áron veszi meg tőlük.

Ukrajna forrong

Bár október 28-án lezajlottak Ukrajnában a választások, a kedélyek nem csillapodnak, hétfőn például a parlamenti választások eredményeinek meghamisítására hivatkozva engedély nélküli demonstrációt szervezett Kijevben három ukrán ellenzéki erő, a Julija Timosenko volt kormányfőt támogató Egyesült Ellenzék-Batykivscsina, a Vitalij Klicsko vezette UDAR - Ütés - és a nacionalista Szvoboda - Szabadság - párt.

A három ellenzéki erő vezetői - mint beszédeikben elmondták - együttesen követelik a központi választási bizottságtól, hogy ismerje el 13 egyéni körzetben az ellenzéki jelöltek győzelmét.

Az ellenzék azt állítja, hogy ennyi körzetben győzött ellenzéki jelölt a jegyzőkönyvek tanúsága szerint, ám a választási bizottság hatalompárti jelöltet hirdetett ki győztesnek. Ezt az ellenzék a választási eredmények meghamisításának tekinti. A választásokon a Régiók Pártja nyert 30%-kal, mögötte a Julija Timosenko volt kormányfőt támogató Egyesült Ellenzék végzett 25,5%-kal.

Az UDAR csaknem 14%-ot szerezve került a harmadik helyre. Negyedik a Kommunista Párt 13,2%-kal, ötödik pedig a Szvoboda párt lett 10,4%-kal.

Ezt is szeretjük