Újhagymát szeleteltek a kávéba, meglepő, hogy fogadták az emberek: egyre több kávézóban kapható

Ilyen kávéról sem hallani mindennap.

Újhagymás kávé Kínában
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az újhagyma és a kávé párosítása elsőre furcsának tűnhet, de az újhagymával ízesített latte ( Scallion Latte) jelenleg hatalmas népszerűségnek örvend Kínában.

Újhagymás kávé Kínában

Egy egyszerű keresés a #springonionlatte hashtagre a TikTokon vagy Instagramon számos fényképet és videót eredményez az újhagymával díszített lattékról.

Újhagymás kávé Kínában 1
Fotó: Tatsiana Niamera / Getty Images Hungary

A különleges ital először múlt hónapban vált virálissá, amikor több ázsiai kiadvány is beszámolt róla, az egyik legmeglepőbb kombinációnak nevezve. Ahhoz, hogy jó újhagymás lattét készítsünk, először néhány újhagymát kell összetörni a csészében, majd jeget, tejet és kávét kell hozzáadni, végül pedig bőségesen megszórni a tetejét szeletelt hagymával - ide kattintva kiderítheted, hogy miért sírunk a hagymától.

Senki sem tudja pontosan, hogy hol és mikor született meg az újhagymás latte ötlete, de az utóbbi hónapokban elegendő kávézó vette át ezt az őrült kombinációt ahhoz, hogy felhívja magára a figyelmet az interneten.

Ez a legújabb tagja annak a folyamatosan bővülő listának, amelyet általában "sötét konyha" vagy kínaiul "hei an liao li" néven ismernek. A sötét konyha lényegében olyan ételekre és italokra utal, amelyek próbára teszik az emberek érzékeit. 

A cikk az ajánló után folytatódik

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Vegyes fogadtatásban részesült ez a kávéköltemény, ami nem meglepő egy ilyen furcsa kombináció esetében - egyébként a népszerű reggeli ital a jövőben el is tűnhet, erről bővebben itt olvashatsz. Néhányan azt mondták, hogy soha nem gondolták volna, hogy egy nap hagymamentes kávét kell kérniük, míg mások érdeklődéssel fogadták az egyedülálló lattét, de aggódtak a kellemetlen lehelet miatt.

Hihetetlen, mit művel egy kilöttyintett kávéval ez művész: bámulatosak az alkotásai

Ez a művész varázslatos világokat teremt a kávé segítségével.

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük