Mit fogadtál meg újévkor? Rejtett dolgok, amiket elárul rólad
Min szeretnél változtatni 2014-ben? A fogadalmad a személyiségedről is árulkodik!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szilveszterkor és újév napján sokan fogadalmat tesznek, amit aztán az esztendő sodrásában vagy betartanak, vagy nem, de az eskü mégis elhangzik.

Ha te is azok közé tartozol, akik az új esztendő köszöntésekor megígérnek maguknak bizonyos dolgokat a következő 365 napra vonatkozóan, nézd meg, mit árulnak el rólad a leggyakoribb fogadalmak!

Leadom a felesleges kilókat

Valószínűleg a fogyókúrára, a rendszeres mozgásra és életmódváltásra vonatkozó fogadalmak hangzanak el a legtöbb ember számára az óév búcsúztatásakor. Te is megígérted az ünnepen, hogy 2014-ben megszabadulsz a plusz kilóktól? Lehet, hogy az alakod helyett először a belső egyensúlyt érdemes megvizsgálnod.

Nem biztos ugyanis, hogy a külsőddel van baj, egy kis felesleg pedig még nem a világvége, különösen az ünnepek alatt. Mielőtt drasztikus fogyókúrába kezdesz, győződj meg róla, hogy valóban szükséges-e diétáznod, vagy inkább az önbizalmad növelésével érné meg foglalkoznod egy kicsit.

Ez a fogadalom ugyanis elárulja, hogy nem vagy megelégedve a külsőddel, ami kihat a kisugárzásodra is. Ha szeretnéd megtudni, hogyan billentheted helyre az önbizalmadat, olvasd el korábbi cikkünket a témával kapcsolatban!

Jobban tanulok

A tanulásra vonatkozó fogadalmak általában kétszer hangzanak el egy évben: egyszer újévkor, egyszer pedig a tanévkezdés előtt. Ha azonban év közben teszel ígéretet arra vonatkozóan, hogy ezentúl jobban odafigyelsz a jegyeidre, az beszédesebb, mint az ősz eleji fogadkozás.

Negatív és pozitív üzenete is van egy ilyen ígéretnek - valószínűleg nem tartottad be a szeptemberi fogadalmadat, és a jegyeid sajnos nem a legjobbak, viszont közeledik a félév, ugyanakkor tisztában vagy vele, hogy többre lennél képes, és lelkiismeret-furdalást is érzel a gyengébb teljesítmény miatt. Ez egy olyan fogadalom, amit érdemes betartanod, így két legyet ütsz egy csapásra: magadnak is bizonyítod, hogy sokat ér a szavad, és a jövődért is sokat teszel.

Spórolni fogok

Ha arra vonatkozóan tettél fogadalmat az év első napján, hogy jobban vigyázol majd a pénzre, és spórolsz, amennyire csak tudsz, az arról árulkodik, hogy eddig bizony könnyedén kifolyt a forint a kezeid közül, és gyakran megvettél olyasmit is, amire igazából nem volt szükséged. Érdemes erősíteni egy kicsit az önfegyelmeden, és így valóban működhet a spórolás, valamint a személyiséget is fejlődik. Nézd meg egyszerű spórolási tippjeinket erre a linkre kattintva!

Ezt is szeretjük