Így kaphatsz ingyenmilliókat az államtól: duplájára emelhetik a szocpolt

Sok tekintetben könnyebb lesz szocpolhoz jutni?

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Megduplázná a szocpolt összegét a kormány - írta a portfolio.hu. A lap birtokába került, Matolcsy György által is jóváhagyott NGM-es előterjesztés alapján a támogatási összegeket a mostaninak a duplájára, esetenként még nagyobb mértékben emelnék, emellett nemcsak új, de használt lakáshoz és bővítéshez is igénybe vehető lenne a félszocpol.

Komoly könnyítések

A szocpolt és a félszocpolt kettő vagy több mellett már egy gyermek után, sőt, hatvan négyzetméternél kisebb lakásra is igényelhetnék a családok - írja a lap.

A cikk szerint a támogatást úgy emelnék, hogy a maximális összeg megközelítse a korábban hatályban volt szocpolt, ami két gyermek esetén 3 millió forintot jelent.

Emellett egy gyermek után is járna támogatás, a lakás alapterület-minimuma a jelenlegi hatvan négyzetméter helyett 45 négyzetméter lenne.

Használt lakás vásárlásához bevezetnék a félszocpolt, ami az új lakásokra vonatkozó alaptámogatás összegének az 50%-a, kettő vagy több gyermeket nevelő családok számára pedig a félszocpolt meglévő lakásuk bővítésére is elérhetővé tennék a számlákkal igazolt költségek legfeljebb 50%-a erejéig.

Ami nem változna

A szocpol támogatás összege a korábbiakhoz hasonlóan három tényezőtől: 1. a lakás alapterületétől, 2. a gyermekek számától, 3. a lakás energiaminősítésétől függne.

Az MTI megkeresésére a Nemzetgazdasági Minisztérium annyit közölt: kormánydöntést megelőzően a cikkre nem kíván reagálni.

Ezt is szeretjük