6 új politikusnő a parlamentben

Ők ott lesznek a következő 4 évben

Hat új politikusnő kapott mandátumot az országgyűlésbe.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár még nem tudni a szavazás 100%-os végeredményét, néhány név már biztos, hogy mandátumot kapott az új országgyűlésben. A nők ezen adatok alapján 19 mandátumot szereztek összesen, amivel még így is a kritikus 10% alatt van a számuk.

A kormánypártban várhatóan 11 nő foglal majd helyet, a Kormányváltók összesen 19 nőt indítottak - ebből hatan kaptak mandátumot -, az LMP oldalán ketten, a Jobbik oldalán szintén ketten jutottak be. Összesen hat új politikusnő foglal majd helyet a következő parlamentben, a többi nőnek már nem újdonság itt helyet foglalni.

Akik újra részesei lesznek az országgyűlés munkájának: Bartos Mónika (Fidesz), Bene Ildikó (Fidesz), Czunyiné Bertalan Judit (Fidesz), Csöbör Katalin (Fidesz), Dúró Dóra (Jobbik), Hegedűs Lórántné (Jobbik), Hoffmann Rózsa (KDNP), Mátrai Márta (Fidesz), Molnár Ágnes (Fidesz), Selmeczi Gabriella (Fidesz), Szabó Tímea (PM), Szél Bernadett (LMP) és nem utolsósorban Vadai Ágnes (DK). Nézd meg képeken az újoncokat!

Így szavaztak a politikusok

Tömött sorokban várakoztak több választókerületben, főként az átjelentkező szavazóknál volt ez tapasztalható. Mindeközben a politikusok is leadták voksukat. Nézd meg a képeket, hogy melyik politikus kivel és hogyan szavazott!

Ezt is szeretjük