30%-kal tovább bírja az okostelefon akkumulátora egy új alkalmazással

Bár még fejlesztés alatt áll, hamarosan érkezik a megoldás a gyorsan merülő telefonokra.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az ember sokszor és sok mindenért fohászkodhat élete során: új autóért, tágas lakásért vagy csak még plusz 20% aksikapacitásért. Utóbbiért talán többször is, mint kellene, hiszen rohanó világunkban nincs idő holmi lemerült mobilokra.

Éles eszű kutatóknak hála hamarosan mindenki számára elérhetővé válik egy megmentő alkalmazás, mellyel akár egy órával tovább bírhatja a telefon. Az applikációt a Waterloo-i Egyetem szakértői fejlesztik, és, bár még egyelőre csak Androidra készült el, és letölteni sem lehet, idővel egy igencsak aksimerítő problémára jelenthet megoldást.

Új telefonos alkalmazás

Az új Android-frissítés lehetővé teszi, hogy egyszerre két alkalmazás fusson az okostelefon képernyőjén, mintha egy laptopon osztott képernyőt használnál. Ez felettébb hasznos, csak éppen kinyírja az aksit, mivel így egyszerre két appot használsz vele. A Waterloo-i Egyetem applikációja mérsékli az energiafogyasztást anélkül, hogy az a teljesítmény rovására menne.

A program működése pofonegyszerű: miközben az osztott képernyő egyik alkalmazását használod, addig a másiknak lecsökkenti a fényerejét, így az kevesebb energiát igényel. Magyarán mindig csak az az app fut teljes fényerőn, amit éppen használsz.

Akár 30%-kal tovább bírja az okostelefon

Az alkalmazást kétszáz felhasználó részvételével tesztelték: letöltötték az appot, és mindig bekapcsolták, ha osztott képernyőt használtak a készülékükön. Kiderült, hogy ilyenkor 10-25%-kal tovább maradt feltöltve az aksi. Ez nagyjából egy órát jelent akkor, ha nem nyomkodod kiemelkedően sokat a mobilod.

A cikk az ajánló után folytatódik

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban a cancel culture, azaz az eltörléskultúra került terítékre. Mikor született meg, és mit jelent a cancel culture kifejezés? Miért veszélyes jelenség? Kik azok a híres személyek, akik érintettek? Honnan tudjuk, hogy valósak-e az ellenük felhozott vádak? Hogyan befolyásolja az eltörléskultúra a stand up comedy műfaját?

Promóció

- Jelenleg, ha éjszaka feltöltjük a telefont, és 100%-os töltöttséggel indulunk el otthonról reggel, a háttérben annyi alkalmazás fut, hogy az aksi hamar merülni kezd - mondja Kshirasagar Naik, a kutatás vezető szerzője. Vagyis a nap közepére már 30%-kal csökkenhet a töltöttség, ezért rákényszerülünk a napközbeni töltésre, ami megrövidítheti az akkumulátor élettartamát.

A kutatók szerint az új app képes csökkenteni ezt a kellemetlenséget, és használat közben segít spórolni az energiával. Az alkalmazás tesztelése még folyamatban van, de feltalálói szerint hamarosan elérhető lesz.

Tíz fotó, ami próbára teszi a szemed

Állatokat és növényeket gyúrtak össze a monitoron úgy, hogy az önálló tárgyak találkozásából egy új és szokatlan kombináció jött létre. A világ minden pontjáról érkeztek munkák, és mi nem tudunk betelni a furcsa illúziókkal. Ezekből válogattunk - neked melyik a kedvenced? Mindet felismered?

Brokkolit vagy békát látsz a képen? 10 fotó, ami próbára teszi a szemed

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük