Te is ezen az alkalmazáson chatelsz? Egyes telefonokon már nem fog működni

Hamarosan több felületen megszűnik a népszerű csevegőalkalmazás támogatása.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár a WhatsApp egyike a leginkább támogatott üzenetküldő szolgáltatásoknak, a fejlesztők most kellemetlen változást jelentettek be: egyes készülékeken hamarosan már nem fog működni az alkalmazás.

A jelenség nem teljesen új keletű, 2017. december 31-ével ugyanis - az előzetes terveknek megfelelően - a komplett Blackberry OS, BlackBerry 10, illetve a Microsoft Windows Phone 8.0 támogatását megszüntette a vállalat, de a szolgáltatás a jövőben más felületeken is elérhetetlenné válik.

Mi lesz a WhatsAppal a jövőben?

A következő dátum 2018. december 31., amikor is elsőként a Nokia S40 rendszerről állítják le az appot - ez pontosan egy évvel későbbi időpont az első intézkedéshez képest. A szakemberek ezen kívül az Android 2.3.7 - Gingerbread - 10. API szint - támogatását tették határozott idejűvé, a lejárat dátuma 2020. február 1. lett. Hivatalos információk szerint a Windows phone 8.1 és 10, valamint az Android 4.0 és az iOS 7 támogatása határozatlan ideig fennáll.

Bár a már telepített WhatsApp a tervek szerint továbbra is használható lesz a készülékeken, új fiókot már nem lehet regisztrálni, ahogy a régieket sem lehet újra aktiválni a későbbiekben. Magyarán le kell mondani a frissítésekről és a további újításokról.

A több mint egymilliárd aktív felhasználóval büszkélkedő WhatsAppot folyamatosan fejlesztik, legutóbb például az Android- és az iOS-rendszerekre szabott applikációk üzenet-visszahívási funkcióval bővültek, amire sokan régóta vártak. Ezenkívül már lehet egyszerre YouTube-videókat nézni, és üzenetet írni, sőt, a hosszú hangfelvétel rögzítését is kényelmesebbé tették.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A közösségi média ilyen-olyan formában, de mindenki életének része. Mégis sokszor úgy tűnik, nem tudjuk megfelelően használni. De vajon hol rontjuk el? Miért mindig a legbántóbb kommenteken van a legtöbb like? Kell-e reagálni egy utálkozó hozzászólásra, vagy az ignorálás az egyetlen út? A legújabb epizódban többek között ezekre a kérdésekre Tóth Dani pszichológus, Verebélyi-Kovács Csilla, a Femina social media managere, valamint Pintér Ada műsorvezető kereste a választ.

Promóció

Ezt is szeretjük