Tűzveszély miatt hívtak vissza egy elektronikai eszközt: Ne használd, ha ilyened van!

Visszahívták a veszélyes eszközt.

GettyImages-1369924812
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az Anker nevű elektronikai cég visszahívta az egyik powerbankját, ugyanis az eszköz tűzveszélyes lehet.

A cég figyelmeztetését nem árt nem félvállról venni, ugyanis az egyik ilyen eszköz valószínűleg lakástüzet okozott nemrég. 

Tűzveszélyes powerbank

Az Anker tűzveszély miatt visszahívja az 535-ös (PowerCore 20K) powerbankjának egyes darabjait, miután felfedeztek egy gyártási hibát ami túlmelegedéshez, sőt tűzhöz is vezethet, írja a HVG a The Verge cikke alapján.

A kínai gyártó maga közölte, hogy a szóban forgó széria bizonyos A1366 modellszámú darabjai érintettek. A MacRumors információi szerint jó eséllyel egy ilyen powerbank lehetett a felelős egy amerikai lakástűzért is nemrég, mivel a tűz egy olyan teli bőrönd közeléből indult, amelyben egy Anker 535-ös volt. Más, elektronikus tűz kiváltására képes eszköz pedig nem volt a bőröndben. A tűz során szerencsére senki nem sérült meg. 

Az Anker azt javasolja, hogy akik ilyen hordozható töltővel rendelkeznek, azonnal hagyják abba a használatát, és amíg nem tudják lítiumakkumulátorokat fogadó helyen leadni azt, tárolják biztonságos helyen. Háztartási hulladék közé tilos dobni, a tűzveszélyesség mellett így a környezetet is szennyezi, írja a HVG.

A cég a károsultaknak pénzvisszatérítést kínál, amihez igazolniuk kell a vásárlást, és be kell mutatniuk egy rendelési számot. Bár a gyártó hivatalosan nincs jelen Magyarországon, sok itthoni webáruház forgalmazza a termékeiket, és külföldről is be lehet őket szerezni. Minden esetben ajánlott felvenni a kapcsolatot a hellyel, ahonnan az eszközt vásárolták, figyelmeztet a cikk. 

Az akkumulátor alján lehet ellenőrizni, hogy az adott hordozható töltő érintett-e a visszahívásban. A feliratoknál az Anker 535 Power Bank (PowerCore 20K) feliratot kell keresni, azon belül pedig az A1366 modellszámot.

Fontos levél érkezik a NAV-tól hamarosan: nagyon sokakat érinthet

Hamarosan érkeznek az értesítések.

Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük