Kunyhó Lappföldön, titkos ajtó egy erdei fában - Mintha mesekönyvből léptek volna elő ezek a házak

Mindenki képzeletében élénken élhetnek a tündérmesékben hallott, látott házikók.

Tündér házikók
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Jancsi és Juliska boszorkájának háza, a hét törpe erdei házikója vagy a tündérek, akik fákban élnek: a mesék tele vannak jelentős házakkal.

Olyan képeket mutatunk, amik tündérmesébe illőek, és visszarepítenek a fantázia birodalmába. 

Mintha mesekönyvből léptek volna elő ezek a házak

A tündérmesék szimbolikus jelentést hordoznak, olyan üzeneteket, tanításokat hordozva magukban, amik nincsenek nyíltan kimondva, a gyerekek mégis értik. A ház több dolog szimbóluma a Szimbólumtár szerint. Egyik legalapvetőbb jelentése szerint feminin szimbólum és az anya szimbóluma is. A ház „az anyaméhre emlékeztet, amely az örök menedéket, a körülölelő védelmet jelenti, ugyanakkor a megpihenés, a megújhodás lehetőségét is magában hordozza”. Alkalmazva ezt egy nagyon híres tündérmesére, felfedhetünk rejtett jelentéseket. A Jancsi és Juliskában a mézeskalács ház, amibe a gyerekek betévednek, a vesztüket jelenti. Édesanyjukat elvesztették, mostohaanyjuk elüldözte őket, így a mézeskalács ház akár az anyákkal kapcsolatos sebeket is szimbolizálhatja. Végül legyőzik a boszorkányt, és megmenekülnek, ami akár szimbolizálhatja azt, hogy begyógyulnak ezek a sérüléseik: a mese vége is az, hogy visszatalálnak édesapjukhoz, aki addigra elüldözte a mostohaanyát. 

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Borító-és ajánlóképek forrása: gettyimages

Képes forrása: gettyimages

Ezt is szeretjük