12 nap után került elő egy eltűnt nő: döbbenetes dolgokat mesélt

Megmenekült egy 12 napra az ausztrál pusztaságban rekedt nő.

hugh-folyo

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kekszen és pocsolyavízen élte túl egy nő azt a 12 napot, amit az elhagyatott ausztrál pusztaságban kellett töltenie, miután az autó, amellyel két társával útnak indult, egy folyómederben rekedt.

Az 52 éves Tamra McBeath-Riley a BBC News hétfői cikke szerint két másik emberrel és kutyájával indult útnak november 19-én Alice Springsből, amely Ausztrália északi térségében fekszik. Miután a kocsijuk a Hugh-folyó medrében lerobbant, szétváltak.

A többieket még keresik

A rendőrség a kocsi közelében találta meg McBeath-Rileyt, de két társának, Claire Hockridge-nak és Phu Trannak még nem akadtak a nyomára. A nő az Alice Springs-i kórház előtt számolt be a történtekről a sajtónak. Mint elmondta: miután a kocsijuk a folyómederben ragadt, három napig még együtt várakoztak ott, és megpróbálták kiszabadítani az autót, de kísérleteik nem jártak sikerrel.

Tamra McBeath-Riley
Tamra McBeath-Riley

A meleg miatt a nappalokat a kocsi alatt ásott lyukban töltötték, éjszaka pedig az autóban aludtak. Minden velük lévő folyadékot, egyebek mellett némi vodkát is megittak, valamint a kocsiban lévő kekszet és tésztát is megették. Véletlenül rábukkantak egy vízgyűjtő gödörre, az abban talált vizet felforralták, és egy ingen átszűrték, hogy szomjukat oltsák.

Egy helybéli bejelentése alapján bukkantak rá

A nő két társa három nap után az országutat keresve indult útnak, McBeath-Riley azonban az autónál maradt, mert attól tartott, hogy kutyája nem bírná ki a hosszú utat. A körzet rendőrsége helikopterekkel kutatott a három eltűnt személy után. McBeath-Rileyt másfél kilométerrel a kocsitól találták meg, miután egy helybéli bejelentette, hogy keréknyomokat látott arrafelé.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A nőt kiszáradás miatt kórházba vitték. A rendőri jelentés nem tért ki arra, hogy a kutyáját is megtalálták-e. A két eltűnt embert helikopterrel és gyalogosan is tovább keresik a környéken.

A kiemelt képen a Hugh-folyó medre látható. Forrás: Getty Images.

Egy furcsa eltűnés története

Miután a felesége jelentette a férfi eltűnését, egy héten át 250 ember, drónok és helikopterek keresték őt a hegyekben, eredménytelenül. Végül egy héttel később maga hívta fel a nejét, csakhogy a kaliforniai Sacramento repülőteréről telefonált, nagyjából 4800 kilométerre attól a helytől, ahonnan eltűnt.

Ezt is szeretjük