Két nő véletlenül videóra vette, ahogy kirabolják őket: utólag szúrták ki a tolvajokat
Aki mostanáig azt hitte, a zsebtolvajlás magányos műfaj, annak komoly tanulsággal szolgálhat a következő videó.

zsebtolvaj
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Talán nincs is olyan hely a világon, ahol ne léteznének úgynevezett no go zónák, amiktől a helyiek óva intik a turistákat, mert még fényes nappal sem kizárt, hogy egy szempillantás alatt kipakolják őket.

A zsebtolvajok száma azonban, úgy tűnik, ugrásszerűen növekszik, így egyre több olyan helyen is felbukkanhatnak, ahol korábban ilyesmi nem fordult elő. Ráadásul a módszereik is egyre kifinomultabbak, amivel a gyanútlan járókelőknek nagyon nehéz, ha nem lehetetlen lépést tartaniuk.

Trükkös zsebtolvajokat rögzített a kamera

Nina Spencer és barátnője, Toi a saját bőrükön tanulták meg, mennyire fontos az elővigyázatosság még az olyan biztonságosnak titulált helyen is, mint a londoni Cambridge Circus. A felvételen jól látszik, hogy a nők kifosztása egy jól megtervezett csapatmunka eredménye.

Miközben a kirándulók gyanútlanul sétálgattak, mögöttük kettő szintén turistának látszó nő közösen kiemelték Toi pénztárcáját, majd feltűnés nélkül továbbadták harmadik társuknak, aki ránézésre szintén egy átlagos járókelőnek tűnt. Nem nehéz elképzelni, milyen sokkot élhettek át a turisták, amikor telefonjukról visszanézték a rablás pillanatait.

Hiába a feljelentés, a tolvajok meglógtak

Toi közel 145 000 forinttal, és a hitelkártyáival lett szegényebb, és bár természetesen azonnal feljelentést tettek a helyi rendőrségen, értékeinek örökre búcsút inthetett. Történetét figyelemfelhívó szándékkal osztotta meg remélve, hogy többen nem esnek áldozatául a profi mestertolvajoknak.

Az adatok szerint az Egyesült Királyságban évente 600 000 hasonló eset történik, a zsebtolvajlások száma pedig 20%-kal emelkedett 2010-2012 között. A TripAdvisor beszámolója alapján a legveszélyesebb városok: Barcelona, Róma, Prága, Madrid, Párizs, Firenze, Buenos Aires, Amszterdam, Athén és Hanoi. Ha a legközelebbi utazásodra már felkészülten mennél, korábbi cikkünkben részletesen kifejtettük, mit lehet tenni, ha észreveszed, hogy ki akarnak rabolni.

Ezt is szeretjük