Ezért csavard alufóliába a kocsikulcsod: egy volt FBI-ügynök tanácsa

Az alufólia filléres megoldás, ám felvértezhet a rafinált tolvajok ellen.

elektormos auto kulcs 2
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egyszerű ember azt gondolná, hogy hackerek ellen csak a számítógépét és a telefonját kell felvértezni, pedig a négykerekűd sincs biztonságban tőlük. 

Ezt tökéletesen mutatja, hogy az elektromos zárral ellátott autók lopása világszerte egyre nagyobb méreteket ölt, hiszen a kulcs által kibocsátott jelekhez mindenütt hozzáférnek, a zsebedtől kezdve egészen az otthonodig. Holly Hubert, nyugalmazott FBI-ügynök a USA Today-nek mesélt egy apró, ám igen hasznos eszközről, mellyel nagyobb biztonságban tudhatod autód: ez nem más, mint az alufólia.

Elektromos autók védelme

Mint említettük, az autó elektromos kulcsa folyamatosan jeleket közvetít, amit a rablók egy speciális jelfogó készülékkel érzékelnek, majd adó-vevő rendszerrel leolvassák. Ha alufóliába tekered a kulcsod, blokkolhatod a jeleket, és megakadályozhatod, hogy kocsid esetleg illetéktelenek kezébe kerüljön.

Hubert szerint, bár léteznek külön erre a célra kifejlesztett kézitáskák, azokat megközelítőleg 14 ezer forintért árulják, így, akinek nincs lehetősége a vásárlásra, még mindig támaszkodhat a jól bevált alufóliára. Ami pedig a lakást illeti, az ügynök szerint érdemes beszerezni egy fémből készült kávétermoszt, és abban tárolni a kulcsot.

Ezért ne tartsd a kulcsot a bejárati ajtó mellett!

Nemrégiben jött a hír, hogy egy nagyjából 10 millió forintos autót elloptak Manchester környékéről, méghozzá egy eddig ismeretlen technikával: egy - nagyjából bármelyik elektromos szaküzletben beszerezhető - jelfogó egyik felét a tolvajok az autóra helyezték, a másikat pedig a tulajdonos bejárati ajtajához. Mondanunk sem kell, ezután pillanatok alatt bemérték a jelet, majd szélsebesen elhajtottak.

A cikk az ajánló után folytatódik

Nézd meg ezt is - Felrobbantotta az internetet az űrsofőr fotója

Elon Musk még év elején történelmet írt: egyik cége, a SpaceX fellőtte minden idők legerősebb rakétáját, amivel feljuttatta a világűrbe másik cégének egyik autóját, egy meggypiros Tesla Roadstert. A kocsi egy Spaceman névre keresztelt bábuval a volán mögött elliptikus Nap körüli pályára állt, és a róla készült felvételek mostanra bejárták a világot.

Képek: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük