Lopással vádoltak egy ártatlan vásárlót: újra kifizettették volna a saját dzsekijét
Nagy botrányt kavartak az Old Navy egyik üzletében történtek.

dzseki
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

James Conley az amerikai Old Navy ruházati márka hűséges vásárlója volt, egészen mostanáig. A 29 éves férfi január végén betért a vállalat egyik iowai üzletébe Des Moines városának nyugati részén, és olyasmi történt vele, amit álmában sem gondolt volna. Videóra is vette a felháborító esetet, amiről úgy véli, csak azért fordulhatott elő, mert ő egy fekete férfi.

Az eladó és a boltvezető a pénztárnál levetették vele a kék dzsekit, melyben érkezett, mert arra gyanakodtak, hogy épp megpróbálja ellopni, és fizetés nélkül akarja kicsempészni a boltból. A férfi elmondta, hogy a kabátot tavaly karácsonyra kapta, de a dolgozók nem hittek neki, és ellenőrizték a ruhadarab vonalkódját. Miután ez megtörtént, a boltvezető, Beau Carter megpróbálta újra kifizettetni James-szel a dzsekit, aki erre a körzeti vezetőhöz, Shannonhoz fordult, ő pedig megerősítette, hogy a kabátot egy korábbi alkalommal vásárolták.

James-nek meggyőződése, hogy bőrszíne miatt tették ki az egész procedúrának. Amikor ezzel a dolgozókat is szembesítette, azt állították, hogy ez náluk az általános gyakorlat, és bárki is tér be hozzájuk, mindig ellenőrzik azokat a ruhákat, melyeket előzőleg náluk vásárolt. A férfi azonban elmondása szerint már többször is bement ugyanebben a kabátban az Old Navy-be, de azt eddig még sosem vetették le vele.

Végül a biztonsági kamerák felvételeinek láttán Beau Carter is elismerte a tévedést, és James távozhatott, de a bolt dolgozói közül senki sem kért tőle elnézést. Nem sokkal később az Old Navy ezt egy facebookos közleményben megtette, kijelentették, hogy náluk nem ez a bevett eljárás, és beszámoltak róla, hogy a három érintett alkalmazottat elbocsátották. James videói óriási felháborodást keltettek, és ő maga is most ébredt rá, hogy még napjainkban is óriási méreteket ölt a rasszizmus.

Ezt is szeretjük