Ha ilyen ürüggyel csengetnek be hozzád, küldd el az illetőt: veszélyes lehet
Bűnmegelőzési tanácsok a rendőrségtől.

csenget
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az elmúlt időszakban ismét megjelentek az ország több településén az úgynevezett trükkös csalók. Magabiztos fellépéssel vannak, akik banki ügyintézőként vagy telefonon különböző szolgáltatóra hivatkozva igyekeznek manipulálni az áldozatokat, mások önkormányzati dolgozónak adják ki magukat, így kérnek bebocsátást a sértettek otthonaiba, és férkőznek a bizalmukba. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság hasznos tudnivalókra hívja fel a figyelmet, és az alábbi megelőző tanácsok betartására kér mindenkit!

A bank ügyintézője előzetes időpont-egyeztetés nélkül nem keresi fel az állampolgárokat lakásukon. A szolgáltatók jelzik előre, ha helyszínre érkeznek, és nem visznek készpénzt. Ha valami nagy baj történt, vagy családtag, vagy egy ismerős, vagy a hatóságok keresik fel a hozzátartozót, és pénzt biztosan nem kérnek. Aki rosszul van, jellemzően nem magánházakhoz csenget be. Telefonszolgáltatók nem kezdeményeznek telefonhívásokat nyereményjáték kapcsán.

Csak olyan személyt engedj be a lakásba, akit ismersz, és megbízhatónak tartasz! Ha mégis idegent engedsz be a lakásba, sose hagyd őt magára! Ha szükséges, beszéld meg a szomszéddal, hogy ilyenkor segítsetek egymásnak, menjetek át egymáshoz! Sose vedd elő megtakarított pénzedet mások előtt!

Ezt is szeretjük