Szívszorító képek: ekkora ma a különbség a gazdag és a szegény emberek között
Borzasztó szembesülni a ténnyel, hogy a számunkra magától értetődő dolgokra a világ más részein élő népek elérhetetlen luxusként tekintenek.

szegeny gazdag
beauty and style
Top olvasott cikkek

Család, békesség, otthon, tiszta víz. Alapvető életfeltételek, melyek nélkül el sem tudnánk képzelni létezésünket, sőt, legtöbbször eszünkbe sem jut, hogy akár másképp is lehetne. Uğur, egy török származású fiatalember ennek apropóján megindító sorozatot készített.

A Konzuli Szolgálat információi szerint Törökország jelentős része utazás és ott-tartózkodás szempontjából a II. Fokozott biztonsági kockázatot rejtő országok és térségek kategóriájába sorolható, ugyanis az elmúlt években az ország különböző részein gyakran kritikus volt a biztonsági helyzet, és országszerte több terrortámadás is történt. 

Törökországi mindennapok

Bár a két éve tartó szükségállapotot 2018. július 18-án feloldották, a szörnyű események nem múltak el nyomtalanul, hiszen a nyilvánvaló környezeti károkon túl a szakadék még szélesebb lett szegények és gazdagok között. 

Uğur szemléltetésképp megörökítette ezeket a pillanatokat, elmondása szerint pedig hihetetlen, hogy a fotók egy és ugyanazon országban készültek. 

Másrészt a felvételek jókora tanulsággal szolgálnak, hogy az életben semmit sem szabad természetesnek venni, mert a dolgok bármikor rosszra fordulhatnak, amitől egy szempillantás alatt mindent elveszíthetünk.

Illetve van még egy apróság, ami a képek láttán eszünkbe juthat, nevezetesen az, hogy a szeretteinknél nem létezik nagyobb gazdagság a földön, hiszen minden könnyebb, ha tudjuk, van hova hazatérnünk, egy hely, ahol szeretnek. De, amint látszik, sokan kevésbé szerencsések.

Zseniális módszerrel adta vissza a sérült katonák arcát egy nő a világháborúban

Anna Coleman Watts Ladd mélységesen együtt érzett a deformált arcú veteránokkal, és eltökélte, hogy kerül, amibe kerül, segít nekik új életet kezdeni, hogy a háború után is bátran kiléphessenek az utcára. Képgalériánkból megtudhatod, mit tett a tehetséges nő a háborús hősökért.

Nyitókép: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük