Melyik típusba tartozol?

Igazságosztó vagy gyáva?

A torokcsakra fontos energiaközpont, nemcsak a kommunikációt uralja, de kapu a magasabb rendű spirituális világokra is.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A torokcsakra az első olyan energiaközpont, mely megkülönbözteti az embert a többi életformától. Egyedül az ember képes a beszédre, ugyanakkor ez az egyedüli olyan készséged, melynek segítségével a tapasztalás minden szintjén ki tudod fejezni magad. Mindemellett azonban a torokcsakra a magasabb rendű spirituális világok kapuja is, amit az ezoterikus tanok Isten szájának neveznek.

A hét csakra elhelyezkedése

Gyökércsakra: energiáját a gerincoszlop végén, a farokcsontnál érzékelheted.
Szexcsakra: energiáját a keresztcsontnál érezheted.
Köldökcsakra: a köldök fölött vagy alatt tapasztalható az energiája.
Szívcsakra: a mellkas közepén, a szív, de leginkább a harmadik mellkasi csigolya magasságában érezheted energiáját.
Torokcsakra: energiáját a torkod alján érzékelheted, ott, ahol a kulcscsont kezdődik.
Homlokcsakra: a harmadik szem energiáját leginkább a szemöldökök között tapasztalhatod.
Koronacsakra: energiáját igen nehezen érzékelheted, a koronacsakra a koponya közepén, a koponyacsont varratainál található.

A torokcsakra archetípusai

Igazságosztó típus

Ha torokcsakrád jól működik, szilárd belső tartásod van. Legjobb tudásod szerint adsz hangot a valóságnak. Rátermetten kiállsz a magad, ugyanakkor mások igazáért is. Ha szükséges, képes vagy nemet mondani. Környezeted tisztában van vele, hogy a te szavadban fenntartások nélkül megbízhat.

Gyáva típus

Amennyiben problémák merülnek fel torokcsakrád működésével kapcsolatban, gyáva, szorongó típus vagy. Szégyenérzeted és félelmeid miatt elfojtod magadban az önkifejezést. Sokszor leplezed érzéseidet, és nem adsz hangot véleményednek. Gyakran akkor is igent mondasz, amikor pontosan tudod, hogy nemet kellene.

A torokcsakra betegségei

A torokcsakra a belső szervek közül a pajzsmiriggyel áll a legszorosabb összeköttetésben. A pajzsmirigy szerepe az anyagcsere szabályozása, valamint közvetlen hatással van a növekedésre is. Elősegíti a fogazat és a kognitív képességek fejlődését, ugyanakkor az izomtónust is fokozza. Végül pedig felügyel a nemi érésre és a nemi mirigyek hormontermelésére is. Mindezek miatt, ha a torokcsakra működésében probléma merül fel, az kihat tested összes olyan területére, mely a pajzsmirigy szabályozása alatt áll. Így a torokcsakra betegsége okozhatja a nemi működés zavarait, valamint az értelmi fejődés nehézségeit is.

Ha kíváncsi vagy, milyen egyéb betegségek állnak még összefüggésben a torokcsakra nem megfelelő működésével, kattints ide, és olvasd el cikkünket!

Erősítsd a torokcsakrádat!

A türkizkék szín szerepe

A torokcsakra színe a türkizkék, mely az alkotóerő és az önkifejezés árnyalata – keveredik benne a szívcsakra zöldje és a homlokcsakra kékje. A közlést, az igazság kimondását és az akaraterőt testesíti meg. A türkizkék lecsillapítja a lelked, épp ezért gyakran előfordul a lakberendezés vagy akár a divat területén. Ugyanakkor megnyugtatja a tested, egyes vizsgálatok szerint kis mértékben még a vérnyomást is csökkenti.

Hasznos kristályok

Kék achát: lehorgonyozza a lelket a testben. Segít abban, hogy energiáidat ne pazarold üres fecsegésre, hanem megpróbálj a lényegre szorítkozni. Ha magadnál hordod ezt a követ, támogatni fog abban, hogy közléseid minél világosabbak legyenek.

Türkiz: az észak-amerikai és az ázsiai természeti népek nagyra tartották. Hitük szerint ugyanis teremtőerővel bír. Segítségével fokozható a torokcsakra alkotó energiája. Ha ékszerként hordod, segít elköteleződni az igazság kimondása mellett.

Berill: magában foglalja a tenger és az ég kékjét. Arra sarkall, hogy megbízz a számodra fontos emberekben, illetve feltétlen szeretetet adhass nekik. Ha a hálószobádban tartod ezt a követ, energiáival egyensúlyba hozza érzelmeidet.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Küzdd le az akadályokat, és erősítsd a torokcsakrád!

  • Minden körülmények között törekedj az igazmondásra.
  • Hagyd, hogy alkotószellemed minden olyan törekvésben megnyilvánuljon, amellyel szívesen fejezed ki magad.
  • Mindig hallgass az érzéseidre, és csak olyan dolgokat mondj ki, amiket komolyan is gondolsz.
  • Alaposan mérlegeld, mit mondasz másokról. A pletyka környezetedre, valamit önmagadra nézve egyaránt káros lehet.
Cikkünk a Csakrák könyve -
Fedezzük fel rejtett erőinket!
című könyv
alapján készült.

Ajánljuk neked ezt a könyvet, ha érdekel a spiritualitás, ha hiszed, hogy a világ nem pusztán kézzelfogható dolgokból áll. A csakrák szervesen hozzátartoznak létezésedhez – ezek tested erőközpontjai. Rajtuk keresztül áramlik testedben az életerő, amelynek segítségével kialakítod fizikai, szellemi, érzelmi és spirituális életed egyensúlyát. Ez a könyv feltárja e pörgő-forgó energiakerekek természetét, ismerteti elhelyezkedésüket, és megmutatja, hogyan tudod a leghatékonyabban javadra fordítani tevékenységüket.

Kiadja a GABO.
Ára 3195 Forint.
A könyvről itt olvashatsz bővebben »

OLVASD EL EZT IS!

  • párkapcsolat
  • tenyérjóslás

Kaland lesz, vagy társ?

Ezt is szeretjük