A művészi tehetség 3 jele a tenyéren

Az alkotásra való készség többféleképpen nyilatkozhat meg a tenyeredben. Olvasd ki belőle, milyen művészi területhez lenne tehetséged!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Minden művésznek egyértelműen látszik a tenyerében, ha kreatív energiákkal született. Érdekes azonban, hogy a festőknek másként tükröződik a művészi véna a kezében, mint például a táncosoknak. Manapság már kevés az alkotó fantázia, harcias, eltökélt menedzsernek is kell lenned, ha erre a pályára szeretnél lépni, tehát érdemes az ambíció jeleit is megfigyelned.

Három területet nézz meg alaposan, ezekből egyértelműen kiolvashatod, van-e érzéked a művészetekhez. Fontos a kéz alakja és formája, az ujjlenyomat rajzolata, valamint az Apolló-ujj.

A kéz alakja és formája

Tűz és Víz

Ha az a szót hallod: művész, valószínűleg rögtön egy érzékeny, zárkózott, ihletre váró személyt képzelsz el. Az ilyen embereknek jellemzően Víz típusú kezük van: hosszú ujjakkal, keskeny tenyérrel. De nem csupán a Víz-kéz utalhat művészemberre, ha Tűz-kezed van - hosszúkás tenyérrel, átlagos méretű ujjakkal -, az az alkotáshoz szükséges dinamikus energiákat és végtelen lelkesedést sejteti.

Ruganyosság

Ami még a kéz alakjánál is fontosabb, az a ruganyosság. A túlságosan petyhüdt kéz ugyanis motivációhiányt jelezhet - olyan emberre utal, aki legtöbbször már az első akadálynál feladja, nem fejezi be az elkezdett folyamatot. Amennyiben a tiéd kellőképpen rugalmas, elegendő alkotáshoz szükséges motivációval rendelkezel.

Nézd az élét!

A kéz éle is árulkodó: az ívelt forma művészi hajlamot takar, ideális esetben a görbület középen helyezkedik el, ami megvalósított ötleteket jelez.
A Merkúr-dombhoz - vagyis a kisujj alatti párnához - közel eső görbület nem túl jó ómen: rengeteg ötleted van, de nincs elég energiád, hogy véghezvidd őket.
Ha inkább a Hold-dombnál - a tenyér külső részének alján, a csukló fölött - találod meg a görbületet, az a művészi affinitáson túl gyakorlati érzéket is mutat. Kivételes esetben még örvény is előfordulhat ezen a területen. Ez utóbbi azt jelzi, rendkívüli fantáziavilággal rendelkezel, kétségtelenül eredeti művész vagy!

Az ujjlenyomat üzenete

Ha megvizsgáltad a kezedet, nézd meg alaposan az összes ujjlenyomatodat. Háromféle bőrlécrajzolatot különböztet meg a szakirodalom, próbáld meg besorolni a tiédet!
Ha többségében hurkokat látsz, akkor kivételes kommunikációs képességekkel rendelkezel. Forradalmi tettekre vagy új irányzat megteremtésére azonban sohasem vállalkoznál, mert nem állsz ki a véleményed mellett, inkább csak úszol az árral.

Ha örvénylenyomatra hasonlít az ujjlenyomatod, akkor különleges képességekkel születtél. Megrögzött individualista vagy, aki csak a saját feje után megy, extravaganciáddal kitűnsz a tömegből. Bármihez is kezdesz, legyen szó divattervezésről, festészetről vagy írásról, biztos a siker. Meghökkentően új és izgalmas perspektívából ábrázolod az életet.

Ha többségében ív mintázatot fedezel fel a tenyeredben, az kiváló kézügyességet mutat. A szobrász, ötvös vagy keramikus pálya alkalmas arra, hogy kiéld a rendkívüli gyakorlatiasságodat.

Az Apolló-ujj jelzései

A harmadik jel, ha az Apolló-ujjad - vagyis a gyűrűsujjad - hosszú, szépen formált. Ez egyértelmű vonzódást jelent a művészetekhez. Ha látsz az ujjadon örvényt - lehetőleg mindkét kezeden -, biztosan ebből fogsz megélni, csak a kreatív munka jöhet nálad szóba.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Milyen formájú az ujjbegyed? Ha hegyes, kiváló a stílusérzéked. Figyeld meg alaposan, ha látsz csepp formájú kitüremkedéseket az ujjbegyeiden, akkor rendkívül érzékeny vagy, a szépség szerelmese.

Cikkünk Jane Struthers A tenyérjóslás bibliája című könyve alapján készült.

OLVASD EL EZT IS!

  • jelentés
  • személyiség

Miben vagy a legjobb?

  • kreativitás
  • fantázia

Mennyire vagy kreatív?

Ezt is szeretjük