Ilyen gasztronómiai élvezetben még nem volt részed - Hamisítatlan török konyha Budapesten
Török húsmentes hónap a Nar Gourmet szervezésében.
Ettél már vöröslencselevest, gránátalmás bulgurt vagy mandulapudingot? Most lehetőséged nyílik megismerkedni velük, és sok más, a csodálatos török konyhát képviselő étellel is, köszönhetően a Nar Gourmet gasztroblog szerzőjének, Tóth Áginak.
Ági szerelmese a török kultúrának, no meg persze a görög és a közel-keleti, valamint az ősi török hagyományokat ötvöző török gasztronómiának - ennek jegyében álmodta meg a török húsmentes hónapot, amely valójában egy programsorozat, amibe több ponton is bekapcsolódhatsz.
Török húsmentes hónap - gasztrológiai programsorozat júniusban
Készen állsz illatokban és ízekben gazdag, a szivárvány színeiben pompázó gasztroprogramokra? A Nar Gourmet török gasztroblog júniusban vega és vegán programokra invitál Budapesten.
Június 18., vasárnap délelőtt - Termelői piac és közösségi főzés
Jótékonysági közösségi főzés egy szuper nyári tökös, csicseriborsós török egytálétellel. Szabadfi Szabolcs, a Panificio il Basilico pékmestere pedig az Ági gyűjtött és lefordított receptekből ihletet merítve török péksüteményekkel készül erre az alkalomra.
Helyszín: Pancs Gasztroplacc, Tűzoltó utca 22.
Június 18., vasárnap 16:00 - Török vegán főzőkurzus
A Chefparade főzőiskola Vegánul a Föld körül nevű kurzussorozatának egyik állomásaként lehetőséged lesz megismerni, hogy a törökök mennyire kreatívak a zöldségek felhasználása terén. Kelet-rajongóknak és vegánoknak kötelező!
Jelentkezni ide kattintva tudsz.
Helyszín: Chefparade Főzőiskola, Páva utca 13.
Június 24., szombat, 9:00-11:00 - Török húsmentes közösségi reggeli
Képzelj el egy tágas teraszt a város felett, ahol barátaiddal törökülésben, igazi török teát szürcsölve lakmározhattok az ezúttal nem svéd-, hanem "törökasztalról", mely roskadásig van pakolva sajtokkal, olívabogyóval, friss zöldségekkel, szezámpasztával, mustmézzel, befőttekkel, friss török péksüteményekkel, török lecsóval, joghurtos posírozott tojással és még ezernyi jóval!
Helyszín: Nar Gourmet Lakásétterem, Podmaniczky utca
Regisztráció: nargourmet.hu@gmail.com
Június 25., vasárnap. 10:00 - Török vegán gasztro workshop
Szeretsz főzni, új recepteket kipróbálni? És hogy állsz a kézműveskedéssel? Ezen az egyedülálló török gasztro workshopon nemcsak mennyei vegán ételeket készíthetsz, de a forró nyárra való tekintettel a tűzhelyet alig kell használni. Gyúrás, hajtogatás, gombócformázás!
- Etsiz Çiğ Köfte (fűszeres bulgur gombócok salátalevélen tálalva)
- Zeytinyağlı yaprak sarması (olívaolajos töltött szőlőlevelek)
- Topik (fűszeres magokkal töltött csicseriborsó gombócok)
Helyszín: Pancs Gasztroplacc, Tűzoltó utca 22.
Regisztráció: nargourmet.hu@gmail.com
Június 27-30. - Török vegán heti menü a Kozmoszban
Egy héten át a Kozmosz vegán étteremben egy Ági összeállított török menüsorból válogathatsz ebédre vagy akár vacsorára!
- Vöröslencseleves
- Gránátalmás bulgursaláta
- Diós, sült paprikás mártogatós
- Paradicsomos zöldségekkel töltött padlizsán sütve
- Mandulapuding
Helyszín: Kozmosz Vegán Étterem, Hunyadi tér 11.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Június 30., péntek. 19:00 - Török vegán vacsoraest
A Kozmosz Vegán Étteremben egy hamisítatlan török lakomán vehetsz részt. Igazi közösségi élményben lesz részed, ahogy a többiekkel körbeültök egy óriási asztalt, telipakolva minden földi jóval - pontosabban nyolc különböző fogással -, körbe-körbe járnak majd a tálak, kóstolhattok mindenhonnan, és beszélgettek arról, hogy milyen is a török gasztronómia, mennyire egyszerű Törökországban húsmentesen étkezni. Ági rengeteget mesél majd a felszolgált ételek történetéről, a hozzájuk kapcsolódó szokásokról és persze az alapanyagokról.
- Fűszeres rizspiláffal töltött szárított padlizsán és paprika
- Kapros tökös egytálétel csicseriborsóval és paradicsommal
- Vöröslencséből és bulgurból készült köfte (sütést nem igénylő vegán fasírt)
- Csicseriborsóragu lilahagymával és koriandermagokkal
- Olívaolajos párolt török zöldbab
- Pekmez (szőlőmustméz) puding dióval
- Fenyőmagos pirított grízgombócok
Regisztráció: info@vegankozmosz.hu