Ilyen gasztronómiai élvezetben még nem volt részed - Hamisítatlan török konyha Budapesten

Török húsmentes hónap a Nar Gourmet szervezésében.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek
Török húsmentes hónap a Nar Gourmet szervezésében.

Ettél már vöröslencselevest, gránátalmás bulgurt vagy mandulapudingot? Most lehetőséged nyílik megismerkedni velük, és sok más, a csodálatos török konyhát képviselő étellel is, köszönhetően a Nar Gourmet gasztroblog szerzőjének, Tóth Áginak

Ági szerelmese a török kultúrának, no meg persze a görög és a közel-keleti, valamint az ősi török hagyományokat ötvöző török gasztronómiának - ennek jegyében álmodta meg a török húsmentes hónapot, amely valójában egy programsorozat, amibe több ponton is bekapcsolódhatsz.

Török húsmentes hónap - gasztrológiai programsorozat júniusban

Készen állsz illatokban és ízekben gazdag, a szivárvány színeiben pompázó gasztroprogramokra?  A Nar Gourmet török gasztroblog júniusban vega és vegán programokra invitál Budapesten.

 Június 18., vasárnap délelőtt - Termelői piac és közösségi főzés

Jótékonysági közösségi főzés egy szuper nyári tökös, csicseriborsós török egytálétellel. Szabadfi Szabolcs, a Panificio il Basilico pékmestere pedig az Ági gyűjtött és lefordított receptekből ihletet merítve török péksüteményekkel készül erre az alkalomra.

Helyszín: Pancs Gasztroplacc, Tűzoltó utca 22.

Június 18., vasárnap 16:00 - Török vegán főzőkurzus

A Chefparade főzőiskola Vegánul a Föld körül nevű kurzussorozatának egyik állomásaként lehetőséged lesz megismerni, hogy a törökök mennyire kreatívak a zöldségek felhasználása terén. Kelet-rajongóknak és vegánoknak kötelező!

Jelentkezni ide kattintva tudsz.

Helyszín: Chefparade Főzőiskola, Páva utca 13.

 Június 24., szombat, 9:00-11:00 - Török húsmentes közösségi reggeli

Képzelj el egy tágas teraszt a város felett, ahol barátaiddal törökülésben, igazi török teát szürcsölve lakmározhattok az ezúttal nem svéd-, hanem "törökasztalról", mely roskadásig van pakolva sajtokkal, olívabogyóval, friss zöldségekkel, szezámpasztával, mustmézzel, befőttekkel, friss török péksüteményekkel, török lecsóval, joghurtos posírozott tojással és még ezernyi jóval! 

Helyszín: Nar Gourmet Lakásétterem, Podmaniczky utca

Regisztráció: nargourmet.hu@gmail.com

 Június 25., vasárnap. 10:00 - Török vegán gasztro workshop

Szeretsz főzni, új recepteket kipróbálni? És hogy állsz a kézműveskedéssel? Ezen az egyedülálló török gasztro workshopon nemcsak mennyei vegán ételeket készíthetsz, de a forró nyárra való tekintettel a tűzhelyet alig kell használni. Gyúrás, hajtogatás, gombócformázás! 

  • Etsiz Çiğ Köfte (fűszeres bulgur gombócok salátalevélen tálalva)
  • Zeytinyağlı yaprak sarması (olívaolajos töltött szőlőlevelek)
  • Topik (fűszeres magokkal töltött csicseriborsó gombócok)

Helyszín: Pancs Gasztroplacc, Tűzoltó utca 22.

Regisztráció: nargourmet.hu@gmail.com

Június 27-30. - Török vegán heti menü a Kozmoszban

Egy héten át a Kozmosz vegán étteremben egy Ági összeállított török menüsorból válogathatsz ebédre vagy akár vacsorára!

  • Vöröslencseleves
  • Gránátalmás bulgursaláta
  • Diós, sült paprikás mártogatós
  • Paradicsomos zöldségekkel töltött padlizsán sütve
  • Mandulapuding 

Helyszín: Kozmosz Vegán Étterem, Hunyadi tér 11.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban arról dilemmázunk, hogy miért ülünk fel a legfrissebb trendekre, miért követjük megszállottan a divatirányzatokat, valamint a fogyasztás és a reklámvilág pszichológiájának is a mélyére ástunk. Pintér Ada beszélget Márton Szabolccsal az Indamedia csoport ügyfélélmény igazgatójával, és Kazár Zalán Kristóffal a Femina újságírójával.

Promóció

Június 30., péntek. 19:00 - Török vegán vacsoraest

A Kozmosz Vegán Étteremben egy hamisítatlan török lakomán vehetsz részt. Igazi közösségi élményben lesz részed, ahogy  a többiekkel körbeültök egy óriási asztalt, telipakolva minden földi jóval - pontosabban nyolc különböző fogással -, körbe-körbe járnak majd a tálak, kóstolhattok mindenhonnan, és beszélgettek arról, hogy milyen is a török gasztronómia, mennyire egyszerű Törökországban húsmentesen étkezni. Ági rengeteget mesél majd a felszolgált ételek történetéről, a hozzájuk kapcsolódó szokásokról és persze az alapanyagokról.

  • Fűszeres rizspiláffal töltött szárított padlizsán és paprika
  • Kapros tökös egytálétel csicseriborsóval és paradicsommal
  • Vöröslencséből és bulgurból készült köfte (sütést nem igénylő vegán fasírt)
  • Csicseriborsóragu lilahagymával és koriandermagokkal
  • Olívaolajos párolt török zöldbab
  • Pekmez (szőlőmustméz) puding dióval
  • Fenyőmagos pirított grízgombócok

Regisztráció: info@vegankozmosz.hu

Ezt is szeretjük