Tömegbaleset az M1-es autópályán: megrázó felvételek a helyszínről

40-nél is több jármű ütközött a porviharban.

GettyImages-523788420
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Öt kamion és 37 autó ütközött, mindkét irányban lezárták az M1-es autópályát Herceghalomnál szombat délután - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

A rendőrségi tájékoztatás szerint a baleset szombaton 14 óra 25 perc körül az M1-es autópálya 26-os kilométerszelvényénél, a fővárosból kifelé vezető oldalon történt.

Tömegbaleset az M1-es autópályán

A rendelkezésre álló adatok szerint 2023. március 11-én 14 óra 25 perc körül az M1-es autópálya 26-os kilométerszelvényénél, a fővárosból kifelé vezető oldalon öt kamion és 37 személygépkocsi ütközött össze. Az elsődleges adatok szerint a balesetben 19 jármű kiégett, összesen 36 ember sérült meg, melyből 1 személy életveszélyes, 13 fő pedig súlyos sérüléseket szenvedett - ismertette a rendőrség. 

TÖMEGSZERENCSÉTLENSÉG AZ M1-ES AUTÓPÁLYÁN A rendelkezésre álló adatok szerint 2023. március 11-én 14 óra 25 perc körül...

Közzétette: Magyar Rendőrség – 2023. március 11., szombat

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a tatabányai, a bajnai, a törökbálinti, a nyergesújfalui, a székesfehérvári, a fővárosi hivatásos, a bicskei önkormányzati és önkéntes tűzoltók mellett a Fejér vármegyei és a Komárom-Esztergom vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat érkezett a helyszínre.

 A közleményben jelezték: tűz már nincs, az egységek visszahűtötték és áramtalanították a járműveket, a sérültekért négy mentőhelikopter is érkezett a helyszínre.

(Kiemelt kép illusztráció, forrás: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük