3 igazán pofátlan trükk, ha nem akarod, hogy kirúgjanak
Attól rettegsz, hogy te leszel a következő, aki lapátra kerül? Aggodalom helyett tegyél ellene!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vedd észre, hogy élnek olyan emberek a világon, akik természetüknél fogva képtelenek bárminemű figyelemreméltó eredményt elérni, nem értik az érdemdús teljesítmény fogalmát.

Ha nem kapaszkodnak másokba, esélyük sincs arra, hogy bárhova is eljussanak az életben. De azzal álltatják magukat, és erről meg is vannak győződve, hogy eredményeiket valójában tehetségük szülte.

Elgondolkodtál már azon, hogy ezek a tehetségtelen félnótások hogyan lettek sikeresek? Milyen mágikus titokhoz férhettek ők hozzá, ami mindenki más előtt rejtve marad? Hogy tehettek szert ilyen gyorsan ennyi gyakorlati tapasztalatra? Most először nyerhetsz betekintést az üzleti világ közelharctaktikájába, illetve az állásmegtartás fortélyába. Kövesd őket!

A cég pénze legyen a te pénzed!

Minden vállalatnak rengeteg felesleges pénze van. Ez tény. Ha nem így lenne, nem tudtak volna téged alkalmazásba venni, nemde?
Még azoknak a cégeknek is rengeteg felesleges pénzük van, akik már elindultak a lejtőn.
Mindig csak azt hallani, hogy leépítenek, költségcsökkentéseket hajtanak végre, és könnyen rá is szednek, ha elég bolond vagy elhinni nekik, hogy nincs már kamionnyi felesleges pénzük. Lehet, hogy elsőre etikátlannak és lelketlennek tűnik, ha azonban egyszer már tudatosítottad magadban, hogy a cégek mindig rengeteg fölös tejbeaprítani-valóval rendelkeznek, a következő feladat már csak az, hogy kitaláld, miként is tudnád ennek nagy részét állandó jelleggel birtokolni.

A politika és a fondorlatosság kötelező!

Az természetes, hogy politizálni kötelező. Ha kitérsz előle, csakis saját felelősségedre teheted. Ha elismered, hogy a politika az emberi kölcsönhatás részét képezi, kész leszel részt venni benne, mert ez a dolgok menete.

Az irodában folytatott politika a legnagyobb fegyvertárral lát el. A túléléshez el kell sajátítanod a hatékony harci technikákat, és meg kell tanulnod, hogy egy-egy szükséghelyzetben melyik fegyverhez nyúlj. A jó politikus - és a vállalati túlélő - titka, hogy sosem tűnik úgy, mintha politikát játszana - a hatalmi játékokat burkoltan kell játszani.

A ravasz irodai politika 5 eleme

  • Információs hálózat, amivel kialakítod alapadatbázisod, miközben másokét csökkented.
  • Azon lehetőségek, melyek, talán érdemtelenül, előnyös helyzetben tüntetnek fel.
  • Értékes információk a riválisoktól, beosztottaktól és/vagy felettesektől.
  • Katasztrófák elkerülésének és a felelősség elhárításának képessége.
  • A saját és mások sikerét megillető elismerések begyűjtése.

Jegyezd meg, hogy a fent említett öt pont mindegyike fontos építőelem állásod megtartásához és a túlélésedhez. Egyenként mindegyik jelentéktelen, de együttesen erős páncélzatot alkotnak, amely mögött biztonságban tudhatod pozíciódat.

Ne akarj húst enni, ha van kenyered!

Ez persze egy szemtelen utalás az irodai flörtölésre. Az irodai flört olyan, mintha a tűzzel játszanál: először látványos és izgalmas, de végül megégetheted magad. Az eredmény mindig ugyanaz, csak az időzítés változik.

Annak tudatában, hogy mindig lesznek olyanok, akik nem tudnak ellenállni a tiltott gyümölcsnek, ezt a helyzetet akár előnyödre is fordíthatod. Bár a házasság ősi keletű jelenség, vannak olyanok, akiket a mai napig legyőz. Ezt szem előtt tartva arra kell törekedned, hogy minél többet megtudj kollégáid iroda körüli szexuális életéről. Az információgyűjtés nagyon hasznos fegyver lehet feletteseiddel szemben is - minél magasabb tisztséggel rendelkezik az illető, annál jobb.

Ezek a finom információmorzsák ugyanis nagyon jól használhatóak bizonyos tárgyalási helyzetekben, ahol kedvezőbb feltételeket - esetleg az állásod megtartását - kell kiharcolnod. Ilyenkor a vélt fenyegetés mindig nagyobbnak tűnik, mint valójában.

Cikkünk a Hogyan hazudd, csald és lopd fel magad a csúcsra című könyv alapján készült.

Azt hiszed, hogy becsületesen elvégzett munkádért tisztességes fizetést kapsz? És hiszel a mesékben, a Télapóban, abban, hogy a Hold is sajtból van? Ha ez a helyzet, nagyobb szükséged van erre a könyvre, mint gondolnád! Ébredj fel, és vedd észre végre, az alázatos embernek csak ínség a jutalma.
Legyen ez a könyv túlélési tanácsadód, miközben munkahelyed csataterén naponta küzdesz azért, hogy túljárj a főnököd eszén, túlszárnyald versenytársaidat, megtartsd az állásod, és előbbre juss.

Kiadja a Partvonal Kiadó.
Ára 1200 forint.
A könyvet itt rendelheted meg. »
Ezt is szeretjük