4 tipp, amivel garantáltan megutáltathatod magad
Eleged van a főnöködből és a munkatársaidból? Utáltasd meg, és rúgasd ki magad! Eláruljuk a legjobb módszereket.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sokkal nehezebb dolga van annak, aki arra törekszik, hogy megkedveltesse magát a munkatársaival, mint annak, aki a kiutált szerepébe szeretne bújni. Utálatot ugyanis jóval könnyebb kiváltani, mint rokonszenvet, ám csak annak, aki valóban rátermett - vagy használja tippjeinket.

Ha unod a munkahelyed, eleged van a kollégáidból és a főnöködből, de annyira, hogy akár még ki is rúgatnád magad annak érdekében, hogy megszabadulhass tőlük, segítünk. Összegyűjtöttük a négy legjobb módszert, hogy te lehess a legkibírhatatlanabb munkatárs!

Hangoztasd a véleményed!

Egy valamirevaló, emancipált, öntudatos, karrierista nő nem hagyja magát semmibe belerángatni, és azt sem hagyja szó nélkül, ha a feje felett döntenek. Így hát, ha meg akarod tenni a második lépést afelé, hogy megutáljanak, ideje kiállni magadért. Bátran mondd el, ha úgy érzed, te kapod a legtöbb munkát, a te fizetésed a legalacsonyabb, és neked jár a legkevesebb szabadság. Hangoztasd az elveidet a munkatársaid füle hallatára, és lehetőleg azt se felejtsd el megemlíteni, hogy te mennyivel jobb munkaerő vagy, mint ők, és mennyivel jobban megérdemelsz bármiféle jutalmat. Lehetőleg hozd mindezt a főnököd tudomására is, és akkor biztos lehetsz benne, hogy egyben a munkaviszonyod felmondását is egyszer és mindenkorra elintézted.

Tartsd fel a munkatársaidat!

Ha nem teljesítménybérben részesülsz, hanem fix fizetésed van, esetleg órabérben dolgozol, anélkül is kézhez kapod a fizetésedet, hogy halálra dolgoznád magad. Tudatosítsd ezt magadban, és e tényt szem előtt tartva oszd be a napodat. Egyrészt ne kelj olyan korán, hiszen a munka úgyis megvár. Másrészt - ha végre beértél az irodába - kezdd a napodat egy laza reggelivel, majd csábítsd el az egyik kolléganődet egy kávéra. Miután elfogyasztottátok, beszéljétek át az előző estéteket a többi kolléga füle hallatára - hadd irigykedjenek. Ha alaposan kibeszélgettétek magatokat, ideje munkához látnod: küldd körbe munkatársaidnak az előző este óta érkezett vicces és elengedhetetlenül fontos információkat tartalmazó e-maileket, amelyekkel bizonyára tömve van a postaládád.

Ezután jöhet egy laza ebéd, majd egy kényelmes kávészünet, egy újabb csevej, és néhány újabb e-mail. Folytasd ezt nap mint nap, és meglátod: előbb megutálnak majd a többiek, mint gondolnád!

Klikkesedj és klikkesíts!

Az egyik legjobb módszer arra, hogy csökkenjen a népszerűséged, a klikkesedés. Ha a szó maga nem is ismerős, a jelentése bizonyára annál inkább: az a helyzet, amikor bizonyos kis csoportok alakulnak egyetlen munkahelyen belül. A bandázás eme formájában aztán a kis csoportocskák saját napi ritmust, szokásokat és viselkedési formákat alakítanak ki és sajátítanak el, melynek célja, hogy a lehető legtávolabbra kerüljenek más bandázó csoportoktól.
A bandázás, azaz a klikkesítés akkor lehet leginkább a hasznodra, ha már a kialakításában részt veszel. Ha pedig szószólója is maradsz a kis csoportodnak, megtetted az első biztos lépést az utálat felé.

Legyél a főnököd kebelbarátja!

Ha arra vágysz, hogy mélyen és szívből megutáljanak a munkatársaid, akkor ideje megkörnyékezned a főnöködet - ezzel a módszerrel egyébként végül vele is megutáltathatod majd magad, na de ne szaladjunk előre.
Először is, kezdj el minél több időt tölteni vele: igyekezz úgy intézni a kávészüneteidet, hogy az egybeessen az övével. Hívd el ebédelni fontos megbeszélnivalókra hivatkozva, zárkózz be vele az irodájába - szintén elengedhetetlenül fontos megbeszélnivalókra hivatkozva.

Minél közelebbi és belsőségesebb viszonyt alakítasz ki vele, annál több belső információhoz juthatsz, amelyekről aztán a megfelelő pillanatokban említést tehetsz a többiek előtt. A lényeg, hogy érezzék, te más vagy, mint ők.

Te vagy a kiválasztott, a főnök bizalmasa, az a személy, aki mindig mindent tud - ők meg nem. Ha jól csinálod, elég lesz egy-két hónap ahhoz, hogy végül egyetlen barátod se legyen a cégnél. De hát ez a cél, nem igaz?

Ezt is szeretjük