Megtalálták a TikTok-profilját, kirúgták a munkahelyéről: ezért hozták meg a szigorú döntést

A fiatal nő TikTok-profilját megkeresték a munkáltatói, és olyan tartalmakat láttak rajta, ami az állásába került.

tiktok-ga07a0d359 1920

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Lexi Larson, fiatal tiktoker nemrég megosztott egy bejegyzést arról, hogyan veszítette el a munkáját a közösségi médiaoldalon megosztott videótartalom miatt.

Köztudott, hogy a legtöbb munkahelyen titoktartási szerződést íratnak alá az alkalmazottakkal, melybe belefoglalhatnak olyan kikötéseket, mint hogy a céges stratégiákat és a fizetéseket nem szabad megbeszélni másokkal. De Amerikában kicsit másképp működik ez, mint hazánkban.

Kirúgták a nőt a TikTok miatt

A Denverben, Colorado államban élő nő nemrég új állást kapott, de a siker okozta felhőtlen szárnyalásból végül nagyot koppant a földön, és mindez azért, mert a munkáltatói felfedezték a TikTok-profilját. 

@itslexilarson

Lol

♬ original sound - You're mine now heheheheh😩😩

Lexi Larson nem sokkal azután, hogy felvételt nyert az állásra, megosztotta követőivel azt is, hogy mennyit fog keresni. Érdekesség, hogy Amerikában nyíltan beszélhetnek az emberek a fizetésükről, így önmagában ezzel a kinyilatkoztatásával nem szegett szabályt.

Munkáltatói egyszerűen csak veszélyben érezték a céges információk biztonságát, és emiatt váltak meg két hét után az új munkaerőjüktől, hogy a jövőben ne jelentsen biztonsági rést a rendszerben. Lexi konkrétan meg is kérdezte volt főnökeit, hogy megszegett-e bármilyen céges szabályzatot, vagy közzétett-e olyan információt, ami aggodalomra adott okot, és nemleges választ kapott erre. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Kiderült, hogy a munkaadói egy feltételezett, jövőbeli szabálysértés miatt bontották fel a vele kötött szerződést, ami jogilag aggályos eljárásnak minősül. Pedig ténylegesen beszélhetne a fizetéséről, ezt a jogot az USA-ban a nemzetközi munkaügyi kapcsolatokról szóló törvény védi, és azok a munkaadók jogellenesen viselkednek, akik tiltják a bérekről való diskurzust. 

Mindenesetre Lexi nem tervezi jogi útra terelni a problémát annak ellenére, hogy a bejegyzés alatti kommentekből kiderült, hogy sokan úgy vélik, akár perbe is foghatná volt munkahelyét. 

10 vicces fotó, amin megszaladt a Photoshop

Az Instagramra feltöltött képek és a valóság sokszor köszönőviszonyban sincsenek egymással.

(Kiemelt kép: Pixabay)

Ezt is szeretjük