Miben vagy a legjobb?

Tenyered megmutatja

Mindenkinek van olyan tulajdonsága, amiben átlagon felül teljesít. Ha szeretnéd megismerni erősségeidet, vizsgáld meg tenyered domborulatait.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tenyér domborulatait domboknak és síkoknak nevezik. Magasságukból vagy mélységükből, keménységükből vagy lágyságukból leolvasható erősségeid térképe. A nyolc domb és a sík az asztrológia bolygóiról kapta a nevét. Figyeld meg alaposan az illusztrációt, majd a kezedet, különös tekintettel az egyes dombok viszonylagos magasságára és mélységére!

Erősségek és gyengeségek

Jegyezd meg, melyik domb a legerőteljesebb, mert ez fogja meghatározni a személyiségedet. Általában a Jupiter-, a Vénusz- vagy a Hold-domb a legszembetűnőbb. Előfordul, hogy két domb egyformán hangsúlyos, ez azt jelenti, hogy ezek személyiségjegyeinek ötvözete határozza meg a jellemedet. A kiemelkedő domb az átlagosnál erősebb tulajdonságokról árulkodik, az alig látható gyengébbekről. Minél keményebb, erőit annál gyakrabban használod.

Minél puhább, ezek az erők annál inkább háttérbe szorulnak. Egy határozott, közepes méretű domb nagyobb hatással van életutadra, mint egy nagy, de ernyedt domb. Előfordul, hogy a domb helyén mélyedés található a tenyéren, ebben az esetben adottságai a visszájukra fordulnak - az érzékenységből tompaság lesz.

Az ideális kézen minden domb szépen formált, enyhén kiemelkedik, és határozott, de nem túl kemény. Egy ilyen kéz tökéletesen kiegyensúlyozott személyiséget tükröz. Vizsgáld meg a tenyereden lévő dombokat és olvasd el, melyik milyen tulajdonságodról árulkodik.

1. Jupiter-domb

A Jupiter-domb nagyratörésre, kísérletező kedvre, vezetői képességekre, büszkeségre és önteltségre utal. Mutat igazságérzetet és becsületességet is, valamint nagylelkűséget, fellengzősséget, összpontosítási készséget, lelkesedést és hajlamot a vallásosságra.

2. Szaturnusz-domb

Ez a domb mutatja a természet szeretetét, az időérzéket, a sorsba vetett hitet, valamint a miszticizmus vagy okkultizmus iránti érdeklődést. Felelősségtudatot is jelez, erőteljes kötelességérzetet, hagyományszeretetet, cinizmust, zeneszeretetet, a magány kedvelését, óvatosságot és pénzügyi rátermettséget.

Miről árulkodnak a tenyered vonalai?

Nézegess képeket!

Elolvasom

3. Nap-domb

A Nap-domb az élet, a nevetés és a társas élet szeretetétől ragyog. Ösztönösséget mutat, jóindulatot, alkotó adottságokat, sikeres törekvést a hírnévre, humorérzéket, intuíciót, sokoldalúságot, rugalmasságot, karizmát, illetve vágyat arra, hogy figyeljenek rád.

4. Merkúr-domb

Ez a domb biztosítja az üzleti érzéket, a fejlett készséget az önkifejezésre, továbbá a kitűnő kommunikációs képességet. Ösztönös diplomatikusságot sugall és ügyes tárgyalókészséget, valamint gyors felfogást, jó humort, nyugtalan energiákat, éles kritikai érzéket, de az utazás és a változások iránti rajongásról is ez a domb árulkodik.

5. Vénusz-domb

A kiemelkedő Vénusz-domb nagylelkűséget, kedvességet, tüzes érzékiséget mutat, valamint empatikus és beleérző képességet, rajongást a természetért, a szépségért, továbbá vidámságot, segítőkészséget. Mutathat azonban hajlamot az önelégültségre is.

6. Mars-sík

A Mars-sík ideális formájában lapos, nem emelkedik ki úgy, mint egy domb. Vizsgáld meg, tapintsd meg a tenyered Mars-síkját! Vízszintes-e, kiemelkedik-e vagy horpadt, kemény-e vagy puha?

Vízszintes Mars-sík

Az ideális Mars-sík vízszintes vagy enyhén kiemelkedik, kemény, egészséges színű, és néhány vonal fut keresztül rajta. Ha Mars-síkod ilyen, békeszerető, diplomatikus ember vagy. A legjobbat feltételezed másokról, szükség esetén gyorsan cselekszel és bátran kiállsz a magad vagy – szükség esetén – bárki más védelmében is.

Kiemelkedő Mars-sík

Minél jobban kidomborodik a tenyérből a Mars-sík, annál lobbanékonyabb és ingerlékenyebb természetű vagy. Szélsőséges esetekben akár agresszivitást és erőszakos hajlamokat is jelölhet. A vékony vagy vöröses vonalak még hevesebb vérmérsékletről tanúskodnak.

Besüppedt Mars-sík

Minél mélyebben besüpped a sík a tenyérbe, annál gyengébb, melankolikusabb és kedvetlenebb embert mutat. Előfordulhat, hogy önértékelési problémákkal küzdesz, kevés az önbizalmad. Mindennek következtében pedig gyakran hozhatsz rossz döntéseket.

Puha Mars-sík

Minél puhább a Mars-sík, gazdája annál határozatlanabb, idegesebb, aggodalmaskodóbb, és annál könnyebben kerül erős személyiségek hatása alá. Meglehet, hogy gondot okoz számodra, hogy kiállj önmagadért és nehezen hozol döntéseket.

Kemény Mars-sík

Minél keményebb vagy erősebb a Mars-sík, annál erősebb akaraterőről tanúskodik. Könnyen eligazodsz a tények között, könnyen formálsz véleményt, alkalmas vagy a vezetőszerepre, ki tudod fejezni gondolataidat, érzéseidet. Önállóan cselekszel, magabiztos vagy és hiszel önmagadban.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. Létezik ideális mennyiségű képernyőidő? Kétéves koráig ne is lásson okoseszközt a gyerek? Káros lehet a Mancs őrjárat? Mennyire egészségtelen alkalmazáson követni a gyerek lokációját? Hasznosak a szülőifelügyelet-alkalmazások? Melyek a dopamintúltengés jelei? Az online bullying kérdésköre: mi a különbség a vélemény, a kritika és a bántás közt? A Dilemma első évadának utolsó epizódjában többek között a fenti kérdésekre kereste a választ Mészégető Marcsi, a Hello Szülő főszerkesztője, Horváth Eszter, a Femina újságírója, valamint Pintér Ada műsorvezető.

Promóció

7. Mars-dombok

A hüvelykujj felőli első Mars-domb adja a bátorságot, a védekező- és védelmezőhajlamot, a sértődékenységet, a harci szellemet, a heves vérmérsékletet, a becsületességet és a hűséget.
A második Mars-domb fejlett közösségi szellemről, önfegyelemről, igazságérzetről, erkölcsösségről, a feladatok és kötelezettségek elfogadásáról és ambícióról tanúskodik.

8. Hold–domb

A Hold-domb ajándéka a jó ízlés, a kifinomultság és a képzelőerő. Ihletettséget, kreativitást jelez, írói-költői tehetséget, misztikus, idealista világnézetet, mély lelki kapcsolatot a természettel, babonás hiedelmeket. De egyúttal azt is jelentheti, hogy kevés érzéked van a realitáshoz és nem bírod az unalmat.

Cikkünk John Dathen A tenyérjóslás kézikönyve
című műve alapján készült.

A kötetben megtalálsz mindent, ami csak szükséges ahhoz, hogy tenyeredből kiolvasd a jövőt. A szerző a közérthető adatokon kívül hasznos tanácsokat is ad az élet fontos területeihez. Fedezd fel, hogy alakulnak a kapcsolataid, a pályafutásod, tanuld meg, miként hozhatod ki a legtöbbet önmagadból, és fejleszd intuitív képességeidet. A könyvben található életnagyságú, interaktív rajzok segítenek az egyéni tenyértípusok azonosításában.

Kiadja a M-érték Kiadó.
Ára 3399 forint.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük