Hátborzongató tetemet mosott partra a tenger: fotók készültek a lényről

Nagyon meglepődtek a tudósok.

GettyImages-1037080584
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Félelmetes látványban volt része a járókelőknek, akik egy dél-karolinai tengerparton belebotlottak egy csontvázszerű tetembe, számolt be a 24.hu a Live Science cikke alapján.

Tengeri tetem

A tetemre még januárban talált rá néhány arra tévedt járókelő, akik egyből szóltak az illetékes hatóságoknak.

A helyszínre kiérkező tudósok mintákat vettek a maradványokból, majd eltemették a testet. A kutatók azt állapították meg, hogy a test egy palackorrú delfintől (Tursiops truncatus) származik.

Az állat nagyjából 2,4 méter hosszúságú volt, de a nemét és életkorát nem tudták megállapítani a szakemberek. A vizsgálatból kiderült, hogy a test valójában nem mumifikálódott, csupán a bomlási folyamat előrehaladott fázisában volt. Ez alapján elképzelhető, hogy a test már hónapok óta a szárazföldön volt, mielőtt rátaláltak. 

A tudósokat az azonban meglepte, hogy a tetem ennyi idő után is egyben maradt, hiszen a partra mosott állatok általában gyorsan a dögevők martalékává válnak. A kutatók ezért azt is elképzelhetőnek tartják, hogy a test valahol máshol száradt ki, és utána kimosta a tenger a megtalálásának helyszínére.

Nem ez volt az egyetlen különös tetem, amit mostanában mosott partra a tenger. Ide kattintva egy másik hasonló esetről olvashatsz.

Döbbenetes külsejű, rejtélyes alakot rögzített a Google Utcakép kamerája a Déli-sarkon: nem találtak rá magyarázatot

Egyesek szerint valami természetfelettit örökített meg a Google autója.

Elolvasom

Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük