Ha erről a 61-es számról hívnak, ne vedd fel! A rendőrség már tud a csalásról
Telefonos csalásra figyelmeztet a biztosítók szövetsége.

telefon
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Magyar Biztosítók Szövetsége - Mabisz - nevében próbáltak ismeretlenek telefonon pénzt szerezni, ezért a szövetség elővigyázatosságra kéri az ügyfeleket a szokatlan hívószámok fogadásakor. A Mabisz csütörtöki közleménye szerint a +36 61 272 217 számról közlekedési vétségre hivatkozva 90 ezer forint befizetésére szólítottak fel egy ügyfelet. A biztosítók szövetségéhez érkező bejelentés szerint a telefonáló rövidesen megszakította a hívást, a hívott pedig a rendőrséghez fordult.

A Mabisz hangsúlyozza, hogy a +36 61 kezdetű számról jelentkező hívások nem hozzájuk tartoznak, munkatársaik pedig csak a legritkább esetben keresik telefonon az ügyfeleket, ám akkor is csak előzetes írásos kapcsolatfelvételt követően. A szabályoknak megfelelő telefonos megkeresés minden esetben az ügyfél és a kárügy beazonosításával kezdődik - tették hozzá.

A közelmúltban több hasonló telefonos csalás is történt, a legnagyobb port az egyenlegfeltöltős hívás kavarta, de nagy visszhangja volt az 50-es telefonszámról érkező, sértegető hívásoknak is. Mindkét esetben többek is tapasztalták a problémát, így nem kizárt, hogy a mostani eset is megismétlődhet.

Ezt is szeretjük