Ha ezzel csöngetnek be hozzád, küldd el őket: ismét csalók járják a városokat

A gáztársaság elmondta, honnan lehet kiszúrni.

Gázszerelő csalók
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A TIGÁZ-DSO Kft. ismét felhívta ügyfelei figyelmét arra, hogy szolgáltatási területükön olyan, magukat a társaság megbízott szakembereinek kiadó csalók jelenhetnek meg, akik így próbálják megtéveszteni és megkárosítani az ügyfeleket.

TIGÁZ-DSO Kft. leszögezte, hogy a társaság munkatársai, valamint megbízott külső vállalkozói semmilyen körülmények között nem jogosultak készpénz átvételére és átadására. A társaság a be- és kifizetéseket kizárólag folyószámláról történő utalással vagy postai úton kiküldött, a TIGÁZ-DSO Kft. nevével és azonosítójával ellátott csekken bonyolítja le.

Figyelj, kit engedsz a lakásba!

A társaság ezért arra kérte ügyfeleit, hogy csak olyan személyeknek nyissanak ajtót, és engedjék eljárni, akiknek személyazonosságáról, valamint szándékairól meggyőződtek. A TIGÁZ-DSO Kft. megbízásából dolgozó munkavállalók minden esetben arcképes, TIGÁZ arculati elemeket tartalmazó igazoló okmányokkal - igazolvány, megbízólevél - rendelkeznek. A fogyasztók felkeresésekor az az első lépés, hogy e dokumentumokkal igazolják magukat.

Felhívták arra is a fogyasztók figyelmét, hogy a társaság nem végez karbantartási munkát a fogyasztói gázkészülékeken, csak a hatáskörébe tartozó közterületi vezetékek és a hozzájuk tartozó  létesítmények ellenőrzéséért, karbantartásáért felel, sem golyóscsapok, sem vezetékek, sem szén-monoxid-mérők árusításával nem bíznak meg senkit.

A fogyasztói rendszeren történő karbantartásról a fogyasztónak kell rendelkeznie, a TIGÁZ-DSO Kft. megbízásából külső vállalkozót nem küldenek, és nem népszerűsítenek, nem keresnek fel fogyasztókat ilyen célból.

Ezt tedd az ablakra betörők ellen: 5 dolog, ami segíthet a szakértők szerint!

Nézegess képeket!

Elolvasom

A társaság azt tanácsolja, hogy bármilyen szerelési, javítási munka megrendelése előtt kérjenek előzetes, írásos ajánlatot több gázszerelő vállalkozótól is, hogy az árakat összehasonlítva eldönthessék, mely vállalkozótól kívánják a munkavégzést megrendelni.

Ilyen a megbízható gázszerelő

A gázszerelőnek rendelkeznie kell fényképes igazolvánnyal, mely a szerelő nevén, igazolványszámán és érvényességi idején túl szakmai képesítését és az általa végezhető tevékenységeket is tartalmazza.

A gázkészülékek javítását és ellenőrzését csak olyan szerelő végezheti el, akinek az igazolványában nemcsak a gázvezetékek, hanem kifejezetten a gázkészülékek szerelése is szerepel. A regisztrált gázszerelők, illetve a felülvizsgálatra jogosult gázszerelők listája megtalálható a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal honlapján, illetve a Gázigazolvány weboldalon is.

A cikk az ajánló után folytatódik

A TIGÁZ-DSO Kft. munkatársai és megbízottjai a következő ügyekben kereshetik fel ügyfeleiket személyesen, otthonukban:

  • műszaki átvétel,
  • mérő és házi nyomásszabályozó felszerelése,
  • hitelesítési mérő és házi nyomásszabályozó cseréje,
  • fogyasztási hely kikapcsolása, visszakapcsolása,
  • mérőhely ellenőrzése,
  • mérőhely leolvasása,
  • névátírás, fogyasztóváltáskor ellenőrzés,
  • hibaelhárítás,
  • díjhátralék miatti kikapcsolás,
  • műszaki-biztonsági felülvizsgálat.

A társaság ezért arra kéri fogyasztóit, hogy kellő körültekintéssel járjanak el, és ne hagyják magukat megtéveszteni. Abban az esetben, ha a munkát végző személy nem igazolja magát a fentieknek megfelelően, azt javasolják, hogy ne engedd be őt az ingatlanba. Amennyiben visszaéléseket tapasztalsz, a területileg illetékes rendőri szervekhez fordulhatsz, valamint tájékoztatási célból jelezheted a társaság ügyfélszolgálatán, a következő telefonszámon: 06 (40) 333-338. Fontos, hogy felhívd idősebb családtagjaid, szomszédaid figyelmét is a veszélyre, sokszor a csalók ugyanis pont az egyedül élő, idősebb emberek jóhiszeműségére utaznak.

Ezt is szeretjük