Szokatlan barátra tett szert a tehén: a nem mindennapi kapcsolatról kép is készült

A tehénhez nem mindennapi látogató érkezett, akivel azonnal össze is melegedtek.

leopárd nyitó
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az interneten már évek óta keringenek képek arról, ahogy egy leopárd és egy tehén összebújva fekszik. A szokatlan párosról készült fotókat India egyik vidéki településén kattintották.

A tehenek és a leopárdok a tápláléklánc tekintetében egyáltalán nem nevezhetőek egymás legjobb barátainak, mi több, általában a ragadozó pusztán zsákmányállatként tekint India ezen szent állatára.

A tehén és a leopárd barátsága

Már közel két évtizede indultak útjukra a különös képek az internet világában, felbukkanásukkal minduntalan elrabolják az emberek szívét. Az egyik poszt szövegezése szerint nem véletlen, hogy így összemelegedett a két állat, mert ha lehet hinni a kiírásnak, a leopárdot a tehén nevelte fel, táplálta anyatejjel.

जय गौ माता जय गोपाल

Közzétette: Shree Girdhar Gau Seva Samiti – 2014. április 5., szombat

Bármennyire is megható az állítás, valójában az évtizedek során kicsit kiszínezték a valós történetet, mindenesetre a ragadozó és a növényevő emlős barátsága tényleg megköttetett. Egyes helyeken úgy hivatkoznak rá, hogy az indiai Asszám államban kattintották a fotókat, pedig valójában Gudzsarát államában, azon belül is Antoli piciny falujában készültek a képek. 

Állítólag legelőször 2002-ben jelent meg a kép az interneten. Az eredeti történet szerint a békés Antoli faluját akkoriban rendszeresen megzavarta egy fiatal leopárd látogatása. Meglepő módon ahelyett, hogy valami élelmet keresett volna, láthatóan csupán egyetlen háziállat keltette fel az érdeklődését.

Közzétette: كلام ليبي – 2020. május 20., szerda

Visszaemlékezések szerint a leopárd egy este megérkezett a tehénhez, és gyengéden rátette a mancsát a jószág fejére, majd dorombolni kezdett, amit a tehén egy szelíd múzással viszonzott, majd meg is nyalta a leopárdot. A különös szeánsz után pedig békésen összebújtak. Miután ezt a hihetetlen történetet a szemtanú elmesélte a falu többi lakóinak, azok összegyűltek, hogy másnap este együtt legyenek részei a csodának - nemhiába. 

Nagyjából este tíz és éjfél között szintén megérkezett a különleges vendég a birtokra, ám a nagy tömeg kicsit felzaklatta, és némileg másképp viselkedett, de még így is kedvesen odakucorodott újdonsült patás barátjához.

A cikk az ajánló után folytatódik

De egyáltalán nem esett szó arról, hogy a tehén nevelhette fel valójában a leopárdot, egyszerűen a nagymacska a környéken nőtt fel, így otthonosan mozgott az emberek lakta területeken, emiatt viselkedett szokatlanul a nagy testű növényevővel. De hogy a tehén miért nem ijedt meg a ragadozótól, az a mai napig rejtély.

Képeken 6 szokatlan állatbarátság

A barátság nem csupán az ember privilégiuma.

(Cikken belüli képek forrása: Facebook, ajánlóképek forrása: kalamlibye / Facebook, borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük