Elgondolkodtató rajzokon a társadalmunk: igaz, hogy az éremnek mindig két oldala van
Az orosz művész rajzai megmutatják, hogy sokszor mennyire kétoldalú az emberek gondolkodása.

illusztráció-borító (1)
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A művészet nemcsak arra jó, hogy lenyűgöző alkotások szülessenek, hanem hogy néha el is gondolkoztassák az embereket, és hatással legyenek az életükre. Az orosz illusztrátor, Anton Gudim is ezt szeretné elérni munkáival, egyedi stílusát pedig érdemes kellő iróniával kezelni.

A művész „IGEN, DE” nevű sorozatával a modern világ kettősségére hívja fel a figyelmet, és szeretné szemléltetni, hogy sok döntés még saját magunk előtt is hiteltelenné válhat, hiszen néha teljességgel ütik egymást a tetteink.

Elgondolkoztató rajzok a modern világról

Anton elmondta, hogy a stílusát sok dolog befolyásolta. A ’90-es években nőtt fel Oroszországban, ahol ez volt az az időszak, amikor a nyugati kultúra elkezdett behatolni egy meglehetősen zárt és konzervatív világba. Szerette a képregényeket, az amerikai rajzfilmeket és a tévéműsorokat, gyermekkorában pedig vicces képregényeket rajzolt az amerikai kultúra szereplőivel. Később mégis mérnökként helyezkedett el, hiszen a matematika is jól megy neki, ezzel is magyarázza, hogy sokan érzelemmentesnek találják rajzait. Az „IGEN, DE” sorozat is csípős humorral készült, ám fontos témákkal is foglalkozik, amik elgondolkoztatják az embert.

(Képek forrása: _yes_but / Instagram)

Ezt is szeretjük