A 3 leghasznosabb tanfolyam

Egy anya minden tőle telhető jót megadna gyermekének. Eláruljuk, mely tanfolyamokon érdemes részt venned, hogy ez sikerüljön!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az anyaság a legszebb dolog a világon, felkészülni rá azonban - testben és lélekben egyaránt - nehéz. Bár a fogantatás pillanatában kezdődő biológiai folyamatok alapvetően segítenek ebben, a kismamáknak érdemes a tudásukat illetően is felkészülni.

Tisztában vagy például azzal, hogy pontosan mi is a szülés menete? És azzal, hogy milyen mozgásformát érdemes választanod kismamaként, vagy hogy milyen nehézségekbe ütközhetsz a baba születése után, és azokkal hogyan birkózhatsz meg? Ha nem, akkor itt az ideje, hogy választ kapj a kérdéseidre.

Életmentő tippek mamáknak, papáknak: Léghajó Program

Vajon természetes, vagy valamilyen betegséget jeleznek a baba bőrén jelentkező piros foltok? Biztosan megfázott, ha folyik az orra? Mi a teendő, ha félrenyel, és mi, ha olyat nyelt le, amit nem kellett volna?
Csupán néhány kérdés azok közül, amelyek a kezdő szülők fejében megfordulhatnak nap mint nap az új családtag érkezését követően. Aki nem járatos még a babák világában, az könnyen túlaggódhatja a dolgot - vagy még azelőtt választ kaphat az ezekhez hasonló kérdésekre, mielőtt azok felmerülnének benne.
Hogy mi kell ehhez?

A Léghajó Program, amelynek célja, hogy felkészítse a szülőket arra, hogyan is cselekedjenek, ha a gyermekük megbetegszik, vagy valamilyen baleset éri. A Léghajó Program egyik nagy előnye, hogy az elméleti oktatás mellett nagy hangsúlyt helyez a gyakorlati útmutatásra is. A leendő kismamák és kispapák tapasztalt orvosok és nővérek segítségével sajátíthatják el többek között a lázcsillapítás természetes és eredményes módszereit, és megtanulhatják, hogy mit tegyenek égés vagy félrenyelés esetén.

Sőt, a program résztvevői az újraélesztés módszerét is elsajátíthatják, és speciális babákon gyakorolhatnak. Emellett mindent megtudhatnak a szükséges védőoltásokról, a gyermekbetegségekről és kezelésükről, továbbá tanácsokat kaphatnak a házipatika összeállítását, valamint az utazást illetően.

Ha felkeltette az érdeklődésed a Léghajó Program, akkor kattints ide, és látogass el weboldalukra! A részletes ismertető mellett megtalálod az elérhetőségüket is, valamint egy tesztet is, amelynek segítségével felmérheted a tudásod.

Jó a babának, jó a mamának: A magzat nevében fejlesztő tréning

Minden anyuka a legjobbat szeretné a gyermekének. De melyik étel a legjobb számára? Vajon a kismama terhessége alatt ajánlott a sport, vagy sem? Pihenjen inkább, vagy szorgoskodjon otthon? Mi az, amivel jót tesz a babának, és mi az, amivel árt?
Ha benned is felmerültek már ezek a kérdések, vagy még gyermekvállalás előtt állsz, de biztos vagy benne, hogy felmerülnek majd, akkor A magzat nevében elnevezésű fejlesztő tréninget érdemes lehet kipróbálni.
A tréninget dr. Nyikon Tünde pszichiáter dolgozta ki néhány évvel ezelőtt azzal a céllal, hogy elméletben és gyakorlatban is felkészítse a kismamákat az anyaságra.

A tréning közel 150 gyakorlatot és tanácsot tartalmaz, amelyek segítenek abban, hogy a kismama mind testileg, mind pedig pszichésen fel tudjon készülni a szülői feladatokra, és képes legyen harmonikus kapcsolatot teremteni önmaga és a gyermeke között.
A módszer jellemzően a baba érdekeit tartja szem előtt, és az ő szempontjából ad tanácsokat a kismamáknak az egészséges életvitelt, a táplálkozást és a mindennapokat illetően. A kismamák megérthetik, mire jó a szülési fájdalom, mi játszódik le a babában a várandósság kilenc hónapja alatt, vagy éppen megtudhatják, mi tehetnek a szorongások leküzdéséért.

A magzat nevében tréning nagy előnye, hogy interneten és postai úton elérhető, így a kismamáknak semmilyen fáradságba nem kerül a részvétel.
Ha felkeltette az érdeklődésed a tréning, akkor kattints ide, és ismerkedj meg vele részletesebben!

Vízben, hullámok közt: AquaNatal®

Képzelj el valamit, ami segít megkönnyíteni a várandósságot, megkönnyebbülést okoz a gerincnek és az ízületeknek, több mozgásteret enged a babának, és különleges összhangot teremt a magzat és az anya között. Elképzelted? Akkor eláruljuk, hogy ez a csodatévő dolog nem más, mint a víz.

Az AquaNatal® éppen erre, pontosabban a víz jótékony hatására épít. A módszert a kubai származású, Amerikában élő Marina Alzugaray dolgozta ki, aki delfinkutatóként, táncterapeutaként és a vízbenszülésekre szakosodott bábaként szerzett tapasztalatait ötvözte az AquaNatal®-ban.
A módszer semmilyen különleges elméleten nem alapul, csupán az ősi, elemi, testi élmény szintjén hozza összhangba a kismamákat önmagukkal és születendő gyermekükkel.

A víz és a benne történő mozgás felfrissíti az izmokat, szabályozza a szervezet vízháztartását - csökkentve ezzel az ödémák kialakulását, és az egyes végtagok duzzadását -, és leveszi a terhet a gerincről. Maga a víz pedig különleges közegével, mozgásával és hangjával belső harmóniát teremt, és ezzel képes a kismamában lévő feszültségek oldására is.

Az AquaNatal® nemcsak edzésben tart, de a szülésre is tökéletesen felkészít, sőt, a gyakorlatok között számtalan olyan is akad, amely a szülés során adódó helyzeteknek is megfelel. Ha felkeltette az érdeklődésed a módszer, ne habozz! Kattints ide, és ismerd meg a részleteket!
Ezt is szeretjük