Úgy néz ki, mint egy farkas, pedig nem az: sokan összekeverik vele az állatot, ami csak 2005 óta létezik

Első pillantásra farkasnak tűnik, pedig a jószág közvetlen felmenői között egyáltalán nem szerepel a vadon élő állat.

GettyImages-588348958
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tamaskan, vagy tamászkán kutya egy viszonylag új fajta, ami megszólalásig hasonlít a farkasra - nem véletlenül. Brit állattenyésztők egy csoportja hozta létre a kutyust, ami szánt szándékkal örökölte felmenőitől ezt a hasonlóságot.

Az impozáns, keverék kutyafajta ősei közé tartozik a szamojéd, a szibériai husky, a németjuhász és az alaszkai malamut is, nekik köszönheti farkasszerű, tiszteletet parancsoló kinézetét.

A tamászkán kutyafajta megszületése

Az 1980-as években kezdték meg a szükséges munkálatokat a kutyatenyésztők, majd az első almot Finnországba szállították, ahol megszületett az utonagan kutya, majd később a csehszlovák farkaskutya keresztezésével a tamászkán. Az imágótenyésztésről sajnos nem maradt fenn túl sok dokumentum, de végső soron az eredmény magáért beszél. 2005-ben érkezett meg az első kiskutyaszállítmány az Egyesült Államokba, ahol azóta is töretlen népszerűségnek örvend a ritka faj, ami nem csoda, tekintve, hogy nagyon intelligens, a végsőkig lojális a gazdáihoz, és jól trenírozható - ismerd meg a különleges kutyust!

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük