18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

3 tabu a szexben, amire mindenképpen mondj nemet: veszélyes lehet

Ami mindkettőtöknek jó, még lehet, hogy tilos. Arról nem is beszélve, amit csak a pasid akar igazán.

Korunk egyik paradoxona, hogy bár egyre nagyobb a szexuális szabadság, a biztonságos szexről, illetve arról, hogyan élheted meg a vágyaidat, és hol húzódnak a határok, amiket jobb nem átlépni, mintha egyre kevesebbet beszélnénk.

Ha még csak most kezditek felfedezni egymást, ne szégyenlősködjetek, nyugodtan próbáljatok ki mindent, ami kedvetekre van, amíg rá nem jöttök, mivel szerezhettek örömet egymásnak - az alábbi dolgokra azonban mindenképpen mondj inkább nemet!

Védekezés nélkül

Mindegy, mennyire ígéri a pasid, hogy vigyázni fog, soha nem menj bele a védekezés nélküli szexbe!

Először is azért, mert lehet, hogy a barátod egyébként megbízható, de a felfokozott pillanatban könnyen elveszítheti a kontrollt, ami pedig elengedhetetlen a megszakításos szex esetében.

Másodszor pedig azért, mert már az orgazmus előtt, az úgynevezett előváladékkal is kerülhetnek spermiumok a hüvelybe, vagyis a védekezés ilyen formája csakis azoknak a pároknak ajánlható, amelyeknek az sem okoz gondot, ha mégis becsúszna egy baba.

Ha óvszer nélkül akartok szeretkezni, először mindenképpen forduljatok orvoshoz, aki segít kiválasztani a számotokra legmegfelelőbb módszert, és kizárja a nemi betegségeket - ezek közül soknak nincsenek egyértelmű tünetei, így a kivizsgálás akkor is elengedhetetlen, ha mindketten panaszmentesek vagytok.

Házi videó

Sokan találják izgalmasnak, ha fényképen vagy videón örökítik meg az intim pillanatokat, az okostelefonok korában pedig ehhez már nem is kell különösebb felszerelés.

Tény, hogy amit mindketten élveztek, az nem tilos, ez esetben tehát a házi videó forgatásával sem lenne semmi baj, mégis tanácsos megálljt parancsolni, ha a srác azt kéri, rögzítsétek a közösen eltöltött órákat.

Egy ilyen felvételt ugyanis gyakorlatilag lehetetlen elég biztonságos helyen tárolni - gondolj csak bele, mi lesz, ha például ellopják a telefonodat, netán feltörik a számítógépedet.

Ami pedig egyszer felkerül az internetre, azt gyakorlatilag lehetetlen eltüntetni onnan - arról nem is beszélve, hogy ha még nem vagy nagykorú, a törvény is bünteti az ilyen videók készítését. Vagyis, ha úgy is ítéled meg, hogy az izgalom megéri a kockázatot, akkor is várj, amíg betöltöd a 18. életévedet, különben nagy bajba sodorhatod a barátodat.

Ne mondj mindig igent!

Ne dőlj be a szexcentrikus média nyomásának: egyáltalán nem probléma, ha te nem kívánod naponta háromszor a szexet, és az is teljesen természetes, ha bizonyos helyzetekben nem tudod átadni magad a szenvedélynek.

Persze nem kell rögtön elutasítanod a srácot, ha közeledni próbál, neked meg azon jár az eszed, vajon hogy sikerült a délelőtti matekdogád - még az is lehet, hogy néhány perc elteltével átragad rád a lelkesedése.

Ám ha végképp úgy érzed, hogy nincs kedved a dologhoz, nyugodtan mondj nemet. Ha úgymond kötelességet teljesítesz, és nem a közös örömért vagy együtt a sráccal, az hosszú távon akár maradandó lelki sérüléseket is okozhat.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Itt fontos megjegyezni, hogy bár a közvélemény hajlamos másként beállítani, a pasiknak sem mindig a szexen jár az esze, és egyszer-egyszer előfordulhat olyan élethelyzet, amikor még a gyönyört sem kívánják. Ha a párod megbízik benned annyira, hogy ezt megossza veled, viselkedj megértően, és ne kezdj el a kapcsolatotok miatt aggódni - a való életben bizony előfordul az ilyesmi.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük