"A cuki szelfik miatt nem veszik komolyan a nőket" - Egy tudós véleménye
A fiatal nő kijelentése viharként söpört végig az interneten.

szelfi 2
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tény és való, a közösségi oldalak valamennyiünknek legalább annyi fejfájást okoznak, mint boldog pillanatot, de arra, hogy valaki ilyen kedélyborzoló véleményt mondjon - és főleg nőként - nőtársairól, ritkán van példa.

Meghan Wright, a Torontói Egyetem végzős orvostan-hallgatója az egyik legnevesebb tudományos folyóirat, a Science hasábjain illette lesújtó véleménnyel a tudóstársadalom női tagjait. 

"A cuki szelfik miatt nem veszik komolyan a nőket"

21. század ide, technikai vívmányok oda, a nőknek napjainkban is rengeteget kell dolgozniuk, mindezt a férfiakéhoz képest jóval kevesebb fizetésért. És akkor még nem említettük a cseppet sem könnyű lavírozást munka és magánélet között. Nincs ez másként orvosi berkekben sem: bár a szakma manapság nem kizárólag a férfiak kiváltsága, nőként jóval nehezebb kivívni a társadalom megbecsülését.

Meghan Wright szerint, ha valaha is azt szeretnék, hogy komolyan vegyék őket, akkor fontosabb dolgokkal kellene törődniük a cuki szelfiknél. Példának társát, Samantha Yammine-t hozta fel, aki Science Sam néven regisztrált az Instára, csaknem 25 ezres rajongói táborát pedig gyakran megörvendezteti bűbájos tantermi és laboratóriumi fotókkal. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Cuki szelfi = a szexizmus melegágya?

A kommentáradat nem sokat váratott magára, a felhasználók többsége ugyanis felháborítónak találta Meghan véleményét, és kiálltak Samantha mellett. Egy tanár például azzal érvelt, hogy a fiatal korosztálynak az égvilágon semmi hátránya nem származhat abból, ha az influencereken és sminkeseken kívül másokkal is találkozik a közösségi oldalon. Egy másik felhasználó szerint pedig a nőknek lehúzás helyett támogatni kellene egymást. 

Természetesen Samantha sem hagyta szó nélkül a dolgot: "Azért hoztam létre az Instagram-profilomat, hogy eloszlassam az emberek fejében a sztereotípiákat arról, hogyan kellene, vagy nem kellene egy tudósnak kinéznie. Remélem, hogy a képeim láttán mások is bátran felvállalják önmagukat. Hiszen a tudomány mindenkié."

Nézd meg ezt is - 30 ezren követik az Instán a pilótanőt

Sara Johansson nem átlagos Instagram-sztár: a közel 30 ezer követővel rendelkező nő még csak 33 éves, de sikeres repülőgép-pilóta. Ez nemcsak azért izgalmas, mert a pilóták nagy része még ma is férfi, hanem azért is, mert Sara egész gyerekkorában rettegett a repüléstől. Fiatal felnőttként aztán úgy döntött, leküzdi a félelmét, méghozzá úgy, hogy újra és újra szembenéz vele.

Ezt is szeretjük