Szombattól emelkedik a gázár: kinek lesz érdemes most diktálni?

Október elsejétől többet kell majd fizetni a gázért.

Emelkedni fog gázár, megint lehet majd diktálni
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Augusztustól a lakossági fogyasztók (az egyetemes szolgáltatás keretében) csak 63 645 MJ/év (legalább 1729 m3/év) fogyasztásig kapják rezsicsökkentett áron a gázt, felette a mindenkori versenypiaci költségeket tükröző árat kell megfizetni, írja a 24.hu.

A Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal (MEKH) nyári rendelete alapján a földgáz esetében augusztus elseje és szeptember 30. között 21,416 forint/MJ volt a lakossági piaci ár, október elsejétől december végéig pedig 22,002 forint/MJ lesz. 

Megint lehet majd diktálni

AZ MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. az ár változása miatt diktálási lehetőséget biztosít, így október 1. és 15. között a lakossági földgázügyfelek bediktálhatják az október elsejei óraállásukat, derül ki a cikkből. 

GettyImages-89158593
Fotó: Fentino / Getty Images Hungary

Az MVM hangsúlyozza az MTI-nek eljuttatott közleményében, hogy a megajoule-ra vetített alig egyforintos árváltozás csak azokat az ügyfeleket érinti, akik fogyasztása túllépi az átlagfogyasztást (63 645 MJ/év, legalább 1729 m3/év). Köbméterre átszámolva az áremelkedés közel 22 forintos. A diktálás nem kötelező, sőt, az átlagfogyasztást nem túllépő ügyfeleknek nem is érdemes megtennie. 

A mérőóraállás rögzítése 0-24 órában lehetséges az MVM Next online ügyfélszolgálatán vagy az MVM Next appban, illetve telefonon keresztül, automatikus diktálással (a 06 1 237 7777-es számon, vezetékes telefonról pedig a 06 80 40 55 40-es számon is). Az árváltozás miatti diktálás időszakában október 15-ig regisztráció nélkül is lehet diktálni, ezen a linken, a legalsó bal oldali menüpontban, írja a cikk. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban a cancel culture, azaz az eltörléskultúra került terítékre. Mikor született meg, és mit jelent a cancel culture kifejezés? Miért veszélyes jelenség? Kik azok a híres személyek, akik érintettek? Honnan tudjuk, hogy valósak-e az ellenük felhozott vádak? Hogyan befolyásolja az eltörléskultúra a stand up comedy műfaját?

Promóció

A mérőállás időpontfoglalást követően megadható az MVM Next ügyfélszolgálati irodáiban is. Az ügyfeleknek ilyenkor egy friss számlát is magukkal kell vinnie a gyorsabb azonosítás és ügyintézés érdekében. Az MVM Next tájékoztató weboldalán egyéb fontos kérdésekre is választ lehet kapni. 

Az éjszakai áram is tartogathat meglepetéseket: ezért lesz a vártnál drágább

Az éjszakai áram átlagfogyasztás feletti ára sokakat meglephet majd.

Az éjszakai áram is tartogathat meglepetéseket: ezért lesz a vártnál drágább

Az éjszakai áram átlagfogyasztás feletti ára sokakat meglephet majd.

Elolvasom

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük