Különös szökevényt fogtak el a rendőrök egy álmos kis angol faluban

Másfél kilométerre kóborolt el egy faluban egy szökött pingvin.

humboldt-pingvin
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Másfél kilométerre kóborolt el egy déli-sarkvidéki Humboldt-pingvin Strelley angol faluban, végül rendőrök állították meg. A Nottinghamshire megyei Broxtowe kerületben járőröztek a rendőrök, amikor vasárnap kora reggel meglátták a madarat, amelyik egy farm karámjából szökött meg Strelley-ben, és sikerült több mint másfél kilométer utat végigtotyognia.

A rendőrök meglepődtek, majd befogták, és visszaszállították a gazdájának. Gareth Philp rendőr elmondta, hogy a madár, akinek a Po-Po becenevet adták, barátságos volt, és jól tűrte, hogy fotózkodjanak vele - számolt be róla a BBC hírportálja.

pingvin

Tavaly a helyi rendőrök egy pár lopott pingvint mentettek meg, majd betörés miatt letartóztatták a gyanúsítottat. A Humboldt-pingvinek Dél-Amerikában élnek, tengerpart közelében. Átlagosan 70 centiméteresre és 4 kilogrammosra nőnek meg.

A kiemelt kép illusztráció. Forrás: Getty Images.

Azért ment a Déli-sarkra, hogy tájképeket készítsen, de valami sokkal érdekesebbre figyelt fel

Bár a táj szépségét is nagyra értékelte, Albert Dros elmondta, hogy nem tehet róla, de teljesen magával ragadták a pingvinek, és gyorsan a függőjévé vált a cuki állatok fotózásának. 

Ezt is szeretjük