Hihetetlen jelenet tartotta fel az autósokat a forgalmas Duna-hídon Romániában
Autópályahídon terelte nyáját egy román pásztor.

birkanyaj
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szamarak és juhok százai akadályozták a forgalmat a romániai A2-es autópályán kedden, mivel egy pásztor az autópálya Duna-hídján terelte át nyáját. Az autópálya-rendőrség hivatalból vizsgálatot indított a juhász ellen, aki bekapcsolta autóján a vészvillogót, és így kísérte a nyájat az autópályán - írta a Mediafax hírügynökség.

Az ötvenéves Konstanca megyei férfit az állatok autópályára tereléséért és gépkocsivezetőként is megbírságolták: összesen 4350 lejt - 307 ezer forintot - kell fizetnie az autósok és az állatok életét is veszélyeztető átkelésért.

Az esetről közösségi oldalán tett közzé videót egy arra járó gépkocsivezető, aki kifejezte nemtetszését. Az interneten tucatnyi hasonló felvétel kering, amelyekből kiderül, hogy a térségben legeltető juhászok rendszeresen áthajtják nyájaikat a fetesti autópályahídon.

A Bukarestből a tengerpartra vezető gyorsforgalmi úton a járművezetőknek is fizetniük kell a Fetesti és Csernavoda közötti híd használatáért, de a hídpénz a 12 tonnát meghaladó teherautók esetében sem éri el a 100 lejt.

A kiemelt kép illusztráció. Forrás: Getty Images.

Így védi a gazda a bocik fázós fülét

Egy gazda fotón mutatta meg a követőinek, ő hogyan védi meg a farmján élő borjak vékony, sérülékeny füleinek egészségét. A képet rengetegen megosztották, és sokan válaszoltak is rá. Így derült ki, hogy nem Moleman az egyetlen, aki cuki, meleg fülvédővel látja el a kis szarvasmarhákat.

Ezt is szeretjük