19. századi szobrok keltek életre a fotós keze alatt: lenyűgöző az eredmény

A régi művészet újraértelmezése érdekessé teszi az alkotásokat a mai nézőnek is.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy-egy művészeti ág önmagában is csodálatos remekműveket nyújt a műkedvelők számára. Amikor pedig két formai kifejezés keveredik, az eredmény egyedülálló.

Jane Long hivatásos fotós, de a fényképezés mellett a képzőművészet klasszikus formáit is kedveli. A festészet és a szobrászat szerelmeseként úgy döntött, hogy kombinálja a szobrokat és a fényképezést.

Így válik újra érdekessé a klasszikus művészet

A fotóművész egyik nyáron a Ballarat botanikus kertben sétált az ausztrál Victoria városában. Gyönyörű, márványból faragott szoborcsoportra lett figyelmes. A finom női alakok a Stoddard-kollekcióból származtak, 1888-ból. Mivel Jane a fényképezés mellett digitális művészként is dolgozik, újraalkotta a szimbolikus szobrokat. Gyönyörű grafikát készített belőlük, és a hozzájuk illő környezetbe helyezte őket.

A látvány valóban különleges, és jó látni, hogy mennyire inspirálják a mai, modern művészeket is a régi, klasszikus remekművek. 

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Ezt is szeretjük