A szívcsakra betegségei

Az univerzum rezgései nemcsak jellemedre és sorsodra vannak hatással, hanem érzelmi életeddel összefüggésben egészségi állapotodat is befolyásolhatják.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A hét csakra speciális hely testeden, ahol különösen érezheted az energiákat, illetve, ahol felveszed és feldolgozod a külvilág impulzusait. Az összefüggő erőközpontok közül a szívcsakra különleges fontosságú, mivel ez helyezkedik el középen.

Az archetipikus tudati állapotok erőteljesen kötődnek fizikai valónkhoz, érzelmeid és a külvilág hatásai tehát meghatározzák, milyen fizikai betegségekben szenvedsz. Ezek közül is a legintenzívebb érzelmek összpontosulnak a szívcsakra területére, ami azt is eredményezi, hogy betegségei a legsúlyosabbak közé tartoznak.

A hét csakra elhelyezkedése

Gyökércsakra: energiáját a gerincoszlop végén, a farokcsontnál lehet érzékelni.
Szexcsakra: energiáját a keresztcsontnál érzékelhetjük.
Köldökcsakra: a köldök fölött vagy alatt tapasztalható az energiája.
Szívcsakra: a mellkas közepén, a szív, de leginkább a harmadik mellkasi csigolya magasságában lehet érzékelni.
Torokcsakra: energiáját a legtöbben a torkuk alján érzékelik, ahol a kulcscsont kezdődik.
Homlokcsakra: a harmadik szem energiáját leginkább a szemöldökök között érzékelhetjük.
Koronacsakra: ennek a csakrának a legnehezebb érzékelni az energiáját, mely a koponya közepén, a kutacsoknál található.

A szívcsakra

A szívcsakrával való foglalkozás különösen a páncélnak nevezett feszültségeket oldja a mellkasban és a háton. Mivel a modern életmódnak köszönhetően sokat kell íróasztalnál ülnöd, különösen feszült lehetsz ezen a területen. A szívcsakra nyitottsága, amely egyúttal a mellkas nyitottságát is eredményezi, szabadságérzettel és a tágasság érzetével tölt el. A szívcsakra területe hangulatod kifejezésének központja. Szívcsakrád rögtön megérzi, hogy a másik ember hangjában van-e szeretet, vagyis, hogy nyitott-e a szívcsakrája. A mi kultúránkban a nők gyakrabban hallgatnak a szívükre, mint a férfiak: a nyitott szívcsakra sok olyan információt meghall, amit mások nem. Ez a csakra lényeges megismerő szerv a szociális helyzetekben, legfontosabb tanulási feladata pedig az érzések útján történő megismerés.

Gondoskodj szívcsakrádról!

 • Szeresd embertársaidat, de magadat is.
 • Minden nap tegyél valami jót másokért és önmagadért.
 • Viselj gyakran zöld ruhát, vagy aludj zöld színű ágyneműben.
 • Tegyél rózsakvarcot a párnád vagy az ágyad alá.
 • Bocsáss meg másoknak, amitől megtisztul a szíved.
 • Foglalkozz sokat magányosan érzéseiddel és szükségleteiddel.
 • Olvass romantikus irodalmat.

A szívcsakra betegségei

A szívcsakrához tartozik az allergia kialakulása, illetve az immunbetegség is, de a szívcsakráddal döntöd el azt is, hogy mit fogadsz el, és mit nem. Fizikai síkon ennek pedig az antitestképződés felel meg. Ahogy az antitestek eldöntik, hogy mi használ neked, és mi árt, úgy teszel te is különbséget a szív és a szeretet síkján. A szívcsakránál gyakran fel kell oldanod egy bizonyos keserűséget. Ideális esetben ezzel megtanulod kezelni a szomorúságot és a megbocsátást. A betegségek fő okai olyan fel nem dolgozott érzések, amelyek a szívcsakra körül páncélt képeznek.

Fizikai megbetegedések

 • Allergia: a túl aktív immunrendszerre vezethető vissza. Immunrendszered olyan érzékeny, mint viselkedésed a hétköznapokban. Ez legtöbbször abban nyilvánul meg, hogy túl érzékeny vagy a bántásokkal és a szeretetlenséggel szemben.
 • Immungyengeség: ez szimbolikusan azt a vágyat fejezi ki, hogy nem akarsz különbséget tenni barát és ellenség, ismeretlen és ismerős között. Mivel testi síkon nem teszel különbséget jó és rossz között, nem is védekezel, így eljutsz a hőn áhított nyitottsághoz. Mindenesetre ez a fajta "nyitottság" halálos is lehet, ahogyan az AIDS is mutatja. Nem szabad elfelejtened, hogy a szíveddel megkülönböztetsz és differenciálsz.
 • Rák: a rák egyszerre érinti a köldök- és a szívcsakrát. A szívcsakra megengedi az egészségtelen sejtburjánzást, a köldökcsakra pedig befelé fordítja a feldolgozatlan agressziót. A betegségben érintett szerv mindig azt szimbolizálja, amit meg kell tisztítani. Egy olyan sejt, ami eddig életét és munkáját a szervezet szolgálatába állította, most hirtelen nem akarja ezt. Követi szabadságvágyát, és nem veti alá magát a szervezet kényszerítésének. Minden rákos beteg találkozik a szabadság és korlátozás, illetve az alkalmazkodás kérdésével élete során.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

 • Fertőzések: szinte mindig az immunrendszer gyengeségére utalnak.
 • Szívpanaszok: legtöbbször az az oka, hogy nem hallgatsz a szívedre. Mintha szívtelenül élnél. Ez gyakran merev nézetekben és feszültségben nyilvánul meg. Gyakran okozhat szívpanaszt az anyához való kötöttség is, ami vagy nagyon erős, vagy nagyon hiányos volt. A szív jelképezi az anyát az emberi testben, és a szívcsakra minden problémája arra késztet, hogy gondold át alaposan édesanyáddal való kapcsolatodat. Ha szívinfarktusra hajlamos vagy, akkor hordj magadon zöld tarmulint, amely megvédi a szíved.
 • Vérkeringési problémák: a szíveddel, illetve azzal függ össze, hogy mennyire vagy képes szeretni. Itt azzal a kérdéssel állsz szemben, hogy engeded-e véredet szabadon áramolni? Ennek analógiás megfelelője, hogy mennyire engeded magadhoz közel a szerelmet.

Cikkünk alapja Klausbernd Vollmar:
A csakrák című könyve


A szívcsakráról, betegségeiről, kezeléséről részletesen olvashatsz ebben a nagyszerű könyvben. Segít lehetőségeid jobb kihasználásában és életed értelmének teljesebb felismerésében. A könyvben található, otthon végezhető gyakorlatokkal megoldhatod problémáidat, és részletes, átfogó képet kapsz a csakrákról is. Kiváló gyakorlati kézikönyv mindazok számára, akik betegségeikkel és problémáikkal szeretnének végérvényesen leszámolni, és szívesen változtatnak életmódjukon a boldog és egészséges életért.

Kiadó: Bioenergetic
Ár: 1.600,-
A könyvet itt rendelheted meg »

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük