Woodstocknál is idősebb az ország legrégebbi fesztiválja: idén is óriási buli vár a SZIN-en

Az ország legnagyobb nyárzáró partija várható a 2019-es SZIN-en.

szin-fesztivalozok
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mediterrán hangulat, fergeteges koncertek, 12 zenei helyszín, több mint 200 produkció, nemzetközi sztárok, diákbarát árak, azaz egy felejthetetlen nyárzáró vár a SZIN-en augusztus 28-tól 31-ig. Irány a Tisza-part!

Már csak egy hét van hátra a nyárból, így érdemes azt minél emlékezetesebbé tenni és a legszuperebb élményekkel kitölteni. És mi is lehetne erre a legjobb, ha nem egy fesztivál, ahol a nyaralás és a buli kéz a kézben a jár! Az 51 éves SZIN az ország legnagyobb múlttal rendelkező fesztiválja - öregebb, mint Woodstock -, és több ezer fiatal hagyományos nyárzáró bulija Szegeden, a Napfény városában.

Idén is sztárdömping vár a SZIN-en

A fesztivál a diákbarát árak mellett minden évben igazi nemzetközi sztárparádét vonultat fel, ami ezúttal sem lesz másként: többek közt Afrojack, a Clean Bandit, Alvaro Soler, Jay Hardwell, Nakadia, a Dubioza Kolektiv és Salvatore Ganacci koncertjén tombolhatjuk át az éjszakákat, de természetesen a hazai kedvencek sem maradnak majd otthon.

szin-kozonseg
Fotó: Indafotó/mookid

A fesztivál ideje alatt tucatnyi zenei helyszínen válogathatsz a pop, rock, rap, világzene és elektronikus műfajok között, így biztos, hogy mindenki megtalálja a kedvenc bulizenéjét.

A fergeteges hangulatú nyitóestéről a világ legjobb DJ-i között számon tartott, a DJ Mag Top 10-ben évek óta stabil helyen álló Afrojack gondoskodik majd, Majkával, a Follow The Flow-val, a Brainsszel és Horváth Tamással egyetemben, de itt lesz az új lemezén munkálkodó Elefánt és a Hősök is.

A világsztárok sorát a Clean Bandit folytatja a Borsodi Nagyszínpadon, akik új, What is love? című albumukkal érkeznek csütörtökön az Újszegedi Partfürdőbe, de itt lesz a SZIN-kedvenc formáció, a Dubioza Kolektiv is, míg a hazai vonalat a Punnany Massif és a Margaret Island erősíti majd.

A hétvége beindításáért a spanyol származású Alvaro Soler felel majd, aki latinos hangulatú tánczenéivel csábít majd mindenkit a táncparkettre. A latinos ritmusok előtt Rúzsa Magdi rabolja el a szíveket, a legnagyobb hősökről pedig a szegedi illetőségű Honeybeast dalol majd.

szin

A SZIN - és egyben a nyár - záró estéjén a Halott Pénz slágereire élhetjük át újra a vakáció legjobb pillanatait, majd a Tomorrowlanden és az Ultra Music Festivalon is felejthetetlen partit prezentáló Salvatore Ganacci veszi át a terepet, akinek Horse című számát már 10 milliónál is többen nézték meg a legnagyobb videómegosztón.

Nem csak a zenéről szól a fesztivál

Persze, az esti koncerteken és bulin túl is van élet a SZIN-en. Medencés partik, karaokebár és egy 35 méter magas óriáskerék is várja a SZIN-ezőket, de napközben érdemes lesz elmerülni a Civilfalu programjaiban is, ahol különféle játékok, interaktív és ismeretterjesztő programok várnak mindenkit.

A fesztiválozók idén azt is bebizonyíthatják, nem hogy ők buliznak a legjobban, de nekik van a legnagyobb szívük is. A SZIN és a Karitáció Alapítvány ugyanis az ország legnagyobb piros orr flashmobját szervezik pénteken, a Borsodi Nagyszínpad elé, mellyel a Szegedi Gyermekklinika eszközvásárlását támogatják.

A cikk az ajánló után folytatódik

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

A jótékonysági akció célja, hogy egymillió forintot gyűjtsön össze a gyermekklinika részére úgy, hogy a jótékony fesztiválozók egy-egy 400 forintos piros orr vásárlásával járulnak hozzá az akcióhoz. A nyár java tehát még hátra van, irány augusztus 28. és 31. között a SZIN!

Kiemelt kép: szin.org

Eredeti fotók Woodstockból

Több évtizednyi rejtegetés után az amerikai Life magazin két fotósa is nyilvánosságra hozta az eddig féltve őrzött fotóit, amelyeket még a helyszínen készített. Nézz meg néhányat közülük!

Ezt is szeretjük