A legszebb partiruhák

Képgalériával

Még nem késő kitalálni és megvenni az óévbúcsúztató szettet. Lehet kényelmes, szexis és elegáns. Találd meg a kedvedre valót!

Akár elegáns rendezvényre, akár menő partira, akár házibuliba vagy hivatalos, a jól megválasztott öltözék – és persze a kisugárzásod – révén az est fénypontjává válhatsz.

Az idei trend az alkalmi viseletek tekintetében is nagy szabadságot ad, így bármilyen stílus áll közel hozzád, garantáltan megtalálod azt a darabot, ami igazán te vagy.

Színkavalkád

A legattraktívabb darabokat jellemzően szaténból vagy selyemből, illetve arany-, ezüst- vagy bronzhatású, csillogó anyagból varrták. Néhány modellt szinte tavasziasan üdévé tesz a kisebb vagy nagyobb léptékű virágminta, esetenként enyhe etnós beütéssel, esetleg az absztrakt határait feszegetve. A színek élénkek, a toplistát természetesen a lila legkülönbözőbb árnyalatai vezetik, például az orgona vagy az ametiszt.

A jelek szerint az idén kissé háttérbe szorult a sokat megélt little black dress. Ha igazán trendi akarsz lenni, stílusodnak megfelelően válaszd a femme fatale-t idéző piros-fekete, a bohém pink-fekete, az elegáns elefántcsontszín-fekete vagy az ünnepélyességet sugárzó arany-fekete színkombinációt.

Inspiráló koktélruhák

A koktélruha végződhet kevéssel a térd alatt vagy fölött, de viszonylag hosszú és abszolút mini változatokkal is találkozhatsz. A derékban húzott modellek kiemelik az alakot, a mell alatt húzottak inkább csak sejtetik a körvonalakat – és éppen ezért talán még szexisebbek.

A megszokottnál mélyebb dekoltázs szinte alapkövetelmény, legyen szó akár V-kivágásról, akár csónaknyakról. Az ejtett vállú, illetve az aszimmetrikus szabásnak köszönhetően csak a fél vállat fedő darabok minden pasira inspirálóan hatnak – mintha csak a ruha kéredzkedne lefelé. Hasonló benyomást keltenek a jól bevált szimpla vagy dupla spagettipántos és pánt nélküli darabok is.

A láthatóan termékeny időszakukat élő tervezőknek a koktélruhákba is sikerült valamiféle csavart vinniük – esetenként a szó szoros értelmében, amit jól illusztrál az az alapértelmezésben egyenes szabású darab, amelyet megálmodója leleményes módon megtekert. Más modelleken oldalzsebek keltenek kissé disszonáns hatást, mindenesetre a megoldás eredetisége nem vonható kétségbe. A továbbra is nagy népszerűségnek örvendő fodor pedig egyszerre tesz kislányossá és szexivé.

Estélyi ruhák – játékosság és nőiesség

Az estélyi ruhák esetében már értelemszerűen több a megkötés. Jó hír, hogy az idén nemcsak a színt és a mintát, hanem a fazont illetően is bátrabb lehetsz a megszokottnál. Testhez simuló modellt éppúgy viselhetsz, mint lefelé bővülőt, de az aszimmetrikus szabásvonal és a mell alatti húzás is visszaköszön. A ráncolások, a hajtások és persze a fodrok pedig további lehetőséget kínálnak az önkifejezésre. A dekoltázs természetesen itt is mély, mint ahogy a kivágások és a vállmegoldások repertoárja is hasonlóképpen gazdag, mint a koktélruháknál.

Blúz nadrággal – elegáns és kényelmes

Ha házibuliba mész, jó választás a blúznadrág összeállítás. Előbbi készülhet szövetből, de lehet egy ütős farmer is. Ami a pulóvert illeti, legyen szatén vagy muszlin. Ha pulcsi mellett döntesz, az egyik legfontosabb és legkézenfekvőbb szempont, hogy ne legyen vastag, és ezúttal felejtsd el a garbónyakat. A mély kivágás a viszonylag egyszerű darabokat is alkalmi jellegűvé és persze dögössé teszi, különösen fodordíszítéssel. Még szerencsésebb, ha a pulcsit más, kevéssé szokványos megoldások is megkülönböztetik a hétköznapokon viselt társaitól. Ilyen például a bővülő vagy húzott ujj, a kivágott hát, esetleg a feltűnő bordázás.

Még 3 tipp

  • Számos koktélruhát viselhetsz övvel. Ennek anyaga, illetve színe és mintája megegyezhet a ruháéval, de el is üthet attól, és különböző díszítések – például gyöngyök – tehetik hangsúlyossá, egyszersmind egyedivé.
  • Fazontól függően a pulóvert is feldobhatod egy dekoratív és figyelemfelkeltő övvel.
  • A pulóvert akár saját kezűleg is feldíszítheted flitterrel, gyönggyel vagy fémszállal.
Ezt is szeretjük