Így fess füstös szemeket szilveszter éjszakára!

A közmondás szerint a szem a lélek tükre. Mutasd meg a benned lakozó vadmacskát sötét körvonalakkal satírozott szemhéjjal!

A füstösre festett szem ugyan már jó néhány éve kivívta a neki járó helyet a sminkesek palettáján, mégsem vesztett töretlen sikeréből a mai napig. Ennek valószínűleg az lehet az oka, hogy minden alkalomra megfelelő választás, csak az árnyalatokkal kell kombinálnod. Egy halványabb színvilág az alkalmi megjelenésekre, míg az erős kontúrok és a sötét szemhéjárnyaló az igazán vad bulikra biztosít ellenállhatatlan tekintetet.

Ha eddig tartottál ettől a szemfestési technikától, akkor épp ideje, hogy kipróbáld, mert egytől egyig mindenkinek jól áll, csak a hozzád illő tónusokat kell megtalálnod. Legyél te a szilveszteri forgatag éjkirálynője!

Tartópillérek

A házépítésnél lényeges, hogy az alap stabilan álljon, különben a ház összedől, nem tudsz rá építkezni. Nos, a smink esetében is ez az első és egyben legfontosabb lépés, ha azt szeretnéd, hogy órákig fent maradjon az arcodon. Pláne akkor, ha a szilveszteri buliról van szó, mert tánc közben könnyen megizzadsz, és lefolyik az arcodról a gondosan felvitt mázolmány.

Elsőként tisztítsd meg az arcod a rárakódott piszoktól. Egy finom tisztító tejjel masszírozd át a bőröd - beleértve a szemhéjadat is -, majd alaposan öblítsd le. A bőrtípusodnak megfelelő hidratálókrémmel kend át az arcod mindenhol, és hagyd, hogy teljesen beszívja. Ezután vidd csak fel az alapozót, mely a krémnek hála sokkal strapabíróbbá válik. Az alapozásnál szintén fordíts kiemelt figyelmet a szemhéjadnak, hogy a szemhéjpúderek, tus vagy szemceruza ne maszatolódjon el egykönnyen.

Így készítsd!

Nem túl hegyes, de nem is tompa fekete szemceruzával apró, határozott mozdulatokkal keretezd körbe a szemed az alsó és felső szempillák tövében. Használhatsz ceruza helyett krémes állagú szemhéjpúdert is.

Utóbbi esetben egy sminkecset segítségével húzz vonalat szintén a szempillák tövében. Nem gond, ha a kontúr kicsit vastagabbra sikerül, mert később el kell satírozni.

Bármelyik megoldást választod, felfelé húzva maszatold el a felső vonalat. Az a lényeg, hogy ne legyenek nagyon éles határok az egyre világosodó átmenetek között. A szemgolyód felső vonaláig vigyél fel fekete vagy sötétszürke szemhéjárnyalót, és szépen, arányosan oszlasd el. Ne fesd, hanem óvatosan nyomogasd az ecsetet, ez tulajdonképpen a technika lényege. A hatást kiegészítheted más színekkel is - a legjobban a kicsit metálosan csillogó, élénk színű szemhéjpúderek mutatnak jól -, ebben az esetben szintén az átmenetekre ügyelj.

Amennyiben még erősebb sminket szeretnél, tussal fess magadnak kontúrt, ettől igazán rockdívás hatást kapsz. Végül a szempilláidat szintén fekete spirállal kend át, sőt, szempilla-göndörítővel tedd még hangsúlyosabbá őket.

Mandulavágású, távol ülő vagy kicsi?

A bőr-, haj- és szemszín mellett meghatározó szerepet játszik a szemformád, illetve az, hogy a szemeid közel ülnek-e egymáshoz, vagy sem. Közel ülő szemeknél a kontúrt nem szabad teljesen a belső szemzugig meghúzni, mert optikailag úgy fog tűnni, mintha még közelebb helyezkednének el az arcodon. Inkább a külső szemzugnál hosszítsd meg egy kicsit a ceruza- vagy tusvonalat.

Távol ülő szemek esetében viszont pont az a lényeg, hogy a belső szemzugodnál a felső és az alsó vonal halványan találkozzon, ezáltal a tekinteted zártabb lesz.

A kis szemek tulajdonosai jól tudják, hogy a sötét smink csak még apróbbnak mutatja azokat. Ez az elmélet nem cáfolódott meg, de könnyen ellensúlyozni tudod a sötét árnyalatokat, ha a szemöldökcsontod alá halvány, bézses, fehéres, kicsit csillogó szemhéjpúdert viszel fel. Juttathatsz belőle az orrnyerged belsejébe is kicsit, ettől úgy festesz majd, mint akinek valójában óriási szemei vannak.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezzel ellentétben a nagy szemeknek kifejezetten jót tesz a füstös satírozás, optikailag mélyebben ülőnek fognak hatni a szemeid, az arcod pedig sokkal szimmetrikusabbá válik. Ha olyan szerencséd van, hogy mandulavágású szemeid vannak, még jobban hangsúlyozhatod őket, ha a felső szempillatő vonalát cicásan kanyarintod.

Ezt is szeretjük