Több 100 milliós hiánnyal zár az idei Sziget
Csökkent a látogatók száma is
Nézd meg képeken a Sziget Fesztivál eseményeit!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A mai napon véget ért a 21. Sziget Fesztivál. Az első, 1993-as rendezvényen még csak 43 ezer látogatót számoltak, ami 2012-re 380 ezer főre emelkedett. A fesztivál főszervezője, Gerendai Károly elmondása alapján idén 360-370 ezer fő körül alakult a látogatók száma, ami kissé elmarad a tavalyitól. Gerendai szerint az idei Sziget veszteséggel zárul majd.

Egyelőre csak megsaccolni lehet a hiány összegét, nagyjából 100-200 millió forint közé tehető, ugyanakkor a Sziget rendezvényszervező cég másik két fesztiválja, a VOLT és a Balaton Sound bevétele mellett a vállalat még így is pozitív szaldóval zárhatja az évet.

A főszervező szerint a visszaesés oka az idei, tervezettnél gyengébb sztárprogram, valamint az, hogy a hazai célközönség fogy a külföldre való elvándorlás miatt. Idén a magyar látogatószám mellett a külföldiek száma sem emelkedett.

A magyar sajtófotók legjobbjai

A Magyar Sajtófotó Kiállítás képein a 2012-es év történései szerepelnek - többek között a Malév-csődről, a diáktüntetésekről, a 2012-es londoni olimpia magyar sikereiről, fesztiválokról, családi drámákról, a természet különleges megnyilvánulásairól, humoros pillanatokról láthatunk felvételeket, és nem utolsósorban emberekről, akik valamiért fontos szerepet töltenek be társadalmunkban.

Ezt is szeretjük